Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

První čínská sklízecí mlátička Zoomlion vybavená umělou inteligencí

Zveřejněno: 23. 9. 2022

Po dvouletém testování sjela z výrobní linky první čínská sériová sklízecí mlátička Zoomlion AI vybavená umělou inteligencí.

Po dvouletém testování sjela z výrobní linky první čínská sériová sklízecí mlátička Zoomlion AI vybavená umělou inteligencí.

Společnost Zoomlion se v roce 2018 spojila s předními světovými výzkumnými a vývojovými společnostmi v oblasti umělé inteligence. Zoomlion se chce stát předním výrobcem inteligentních zemědělských strojů v Číně. Především chce vyrábět sklízeče pšenice, rýže, stroje na ochranu rostlin a traktory vybavené umělou inteligencí.

Sklízecí mlátička Zoomlion s umělou inteligencí byla po dobu dvou let podrobena testování při sklizni pšenice v oblastech Henan, Hebei, Gansu a Qinghai. Sklízena byla různá kvalita plodin v různých klimatických a agronomických podmínkách. „Klíčové technologie sklízecí mlátičky jsou na špičkové mezinárodní úrovni a bylo shromážděno velké množství údajů o umělé inteligenci, což znamená zásadní průlom v používání technologie umělé inteligence v oblasti zemědělských strojů,“ uvádí výrobce.

Sklízecí mlátička Zoomlion kombinuje umělou inteligenci s kamerovým a naváděcím systémem. Výrobce uvádí, že se mlátička umí automaticky nastavovat v závislosti na podmínkách sklizně. Díky systémům se také umí učit a přizpůsobovat se. Jde o první sklízecí mlátičku svého druhu v Číně. „Prostřednictvím inteligentní identifikace, inteligentního řízení, inteligentní optimalizace a inteligentního včasného varování sklízecí mlátička výrazně snižuje míru nečistot ve sklízené plodině, míru poškození a ztrát zrna, zvyšuje efektivitu práce a snižuje náročnost sklizně,“ dodává výrobce.

Sklízecí mlátička Zoomlion s umělou inteligencí byla po dobu dvou let podrobena testování při sklizni pšenice v oblastech Henan, Hebei, Gansu a Qinghai.
Sklízecí mlátička Zoomlion s umělou inteligencí byla po dobu dvou let podrobena testování při sklizni pšenice v oblastech Henan, Hebei, Gansu a Qinghai.

Společnost Zoomlion Heavy Industry Science & Technology Co., Ltd. byla založena v roce 1992 a zabývá se především vývojem a výrobou významných zařízení v oblasti strojírenského a zemědělského průmyslu. Zoomlion je první čínskou stavební strojírenskou společností, která je kótována na burzách v Shenzhenu i v Hongkongu, se základním kapitálem ve výši 1,102 miliardy USD. V současné době společnost aktivně podporuje strategickou transformaci s cílem vybudovat špičkový podnik vyrábějící zařízení, který integruje strojírenské stroje, zemědělské stroje a finanční služby. Značka ZOOMLION je na 76. místě v žebříčku nejhodnotnějších firem Číny.