Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 30.4. – svátek slaví Blahoslav

Robot Kuhn KARL řeší opakující se problémy s pracovní silou

Zveřejněno: 13. 2. 2024

Kuhn KARL je vyvíjený koncept, který nabízí nové technické možnosti a velkou pracovní flexibilitu pro zemědělce, kteří se snaží řešit opakující se problémy s pracovní silou.

Robot Kuhn KARL.

Kuhn KARL vykonává práci bez zásahu člověka. Po vytyčení pozemku obsluha vytvoří pracovní úkol, umístí Kuhn KARL na pozemek, nastaví pracovní parametry a spustí úkol, který pak probíhá automaticky.

Výsledkem je nakonec úspěšné zpracování půdy v optimálním pracovním okně, například správná hloubka zpracování půdy, adekvátní dávka osiva nebo dokonce pravidelné a jemné drcení posklizňových zbytků. Nástroj propojený s robotem Kuhn KARL předává informace potřebné pro správné provedení práce a Kuhn KARL upravuje své parametry tak, aby prováděl práci přizpůsobenou různým půdám a porostům. Kromě toho Kuhn KARL již nyní dokáže dokonale rozpoznat některé poruchy a samostatně provádí nápravná opatření.

S výkonem 175 koní je Kuhn KARL navržen tak, aby splňoval požadavky většiny zemědělských podniků, ať už středních nebo velkých. Jak? Flexibilitou. Přidáním druhého nebo dokonce třetího stroje Kuhn KARL lze během mise desetinásobně zvýšit pracovní výkon. To lze velmi snadno provést z mobilní aplikace systému.

Kompaktní rozměry a hmotnost robota Kuhn KARL, stejně jako jeho pásy různých velikostí, omezují tlak na půdu a minimalizují tak její utužení.