Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Rok 2019 byl pro Claydon rokem extrémního počasí a politických změn

Zveřejněno: 7. 1. 2020

Anglický výrobce Claydon, který vyrábí techniku na zpracování půdy a setí, zhodnotil minulý rok. I přes těžké tržní prostředí se firmě daří růst.

Secí stroj Claydon

Claydon v tiskové zprávě uvádí, že rok 2019 byl náročný. Největším problémem byla nejistota ohledně politiky na různých trzích, která znemožnila dlouhodobé obchodní plánování.

Rodina s příjmením Claydon hospodařila na obtížných jílovitých půdách v anglické oblasti Suffolk již od počátku 20. století. Jeffrey a Frank Claydonovi jsou už třetí generace, která v současnosti hospodaří na rodinných pozemcích a zároveň vyvíjí zemědělské stroje - takže cítí se zemědělci, kteří trpí vlivem extrémního počasí. Srážky za poslední dva měsíce v roce 2019 byly na farmě Claydon Farm vysoké - ve skutečnosti se jedná o jednu z nejsušších oblastí v zemi. V mnoha částech Evropy byla ale situace opačná. I když má počasí vliv na prodeje půdozpracující techniky během roku, firmě Claydon se daří růst na všech trzích.

Firma též uvádí, že zaznamenává obrovský zájem o technologii Claydon Opti-Till (bezorebné technologie, přímý výsev, cílené hnojení apod.), kterou sama uplatňuje na své farmě.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Claydon

1) čerpáno z materiálů Toko a Claydon

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.