TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Rostselmash představuje nový Torum 770. Umí mapovat výnosy a lze jej dálkově sledovat

Zveřejněno: 6. 11. 2017

Rostselmash oznámil premiéru inovované sklízecí mlátičky Torum 770, která se představí na veletrhu Agritechnica 2017. Inovovaný Torum 770 by se měl nyní ještě více vyrovnat evropským konkurentům a požadavkům. Jak je vidět, moderní design přebírá ze sklízecí mlátičky RSM 161

Inovovaný Torum 770

Torum 770 je osazen šestiválcovým motorem Cummins o výkonu 520 koní. Motor splňuje nejnovější emisní stupeň. Rotor mlátičky má průměr 762 mm a délku 3200 mm. Plocha sít činí 5,2 m2.

Zásobník na zrno pojme 12 300 litrů a vyprázdní 120 litrů za minutu. Rovněž je možné elektricky nastavit síta, jakož i přepážky v drtiči slámy tak, aby bylo možné dokonale rozložit slámu na pole. Kompresor může být použit k ofukování mlátičky. Sklízecí mlátička disponuje luxusní kabinou Rostselmash a nechybí nejnovější informační systém úrovně tři. Systém Agrotronic se postará o mapování výnosu a je možné stroj dálkově sledovat.

Na přání je k dispozici automatický systém mazání, snímač zpětného toku, pohon všech kol, automatický systém řízení a snímač vlhkosti zrna. Výložník může být opatřen kamerou, to se týká i zadní části mlátičky - pro snadnější pohled dozadu a couvání. Pro lepší ochranu půdy je k dispozici pásový podvozek.

Nový Torum lze vybavit adaptéry vždy o záběru 7 nebo 9 metrů - kukuřičné, obilné, slunečnicové.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Rostselmash

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.