Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Rychlejší a lehčí, nový secí stroj Kuhn Kosma založí porost kukuřice, cukrovky a řepky do připravené půdy

Zveřejněno: 6. 10. 2020

Společnost Kuhn uvádí na trh nový přesný secí stroj. Secí stroj s názvem Kosma kombinuje lehkost secího stroje Planter 3 a přesnost pneumatického secího stroje Maxima 3. Nový secí stroj je vhodný pro uživatele, kteří zakládají porost do připravené půdy.

Nový secí stroj Kuhn Kosma

Společnost Kuhn doplňuje řadu přesných secích strojů novou řadou Kosma. Konstrukce nového secího stroje umožňuje rychlejší setí ve srovnání s modelem Planter 3 - v průměru o 30 % pracovního výkonu při stejné šířce. Je také lehčí o 25 % ve srovnání s modelem Maxima 3. Konstrukce s maximálním tlakem 120 kg na půdu (180 kg u Maxima 3) umožňuje secímu stroji pracovat v konvenčním zemědělství a na půdách s připraveným seťovým lůžkem, kde je nízká přítomnost hrud a posklizňových zbytků.

Přesný secí stroj Kosma využívá komponenty modelu Maxima 3 – zajišťují přesné setí a udržování stejné pracovní hloubky. Model Kosma má ale těžiště umístěné blíže k traktoru ve srovnání s modelem Maxima 3. Kosma disponuje veškerými systémy a technologiemi pro přesné setí.

Verze Kosma TD a TS jsou volitelně k dispozici s mechanickým nebo elektrickým pohonem, aby splňovaly potřeby přesného setí. Umí vyset i směs různých druhů zeleniny společně na jeden záhon. Secí stroj je k dispozici i se skládacím rámem (o 300 kg lehčí než Maxima 3 R), který využijí pěstitelé cukrové řepy, čekanky a řepky. Kosma R je k mání s pracovním záběrem 6 m v 8řádkové verzi pro setí kukuřice nebo v 12řádkové verzi s meziřádkovou vzdáleností 45 nebo 50 cm.

Kromě secího stroje byl nedávno představen i automatický krmný robot AURA , lis Kuhn VBP s variabilní komorou a ovíjecím mechanismem a samojízdný krmný vůz SPW Intense PH5.

Nový secí stroj byl oficiálně představen na Kuhn Virtual – SPACE 2020. Podívejte se, jaké další stroje byly představeny.

Autor: Jakub Tutsch1)
Foto: Kuhn

1) z podkladů Kuhn

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.