TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

S důrazem na péči o zemědělce otevřel Bobcat nové středisko v Litovli

Zveřejněno: 4. 10. 2019

Společnost Bobcat CZ, a.s., zajišťující prodej, pronájem a servis stavební a zemědělské techniky, otevřela nové středisko v Litovli na Olomoucku. Nové prostory poskytnou zázemí pro servisní, prodejní služby a pro centrální sklad náhradních dílů. Strategická poloha střediska nabídne špičkovou spolupráci mezi již existujícími velkými pobočkami Praha, Brno a Ostrava, ze které budou těžit především zákazníci.

Nové středisko poskytne na Moravě společnosti Bobcat CZ, a.s. silné zázemí.

Ve dnech 18.  a  19. září 2019 proběhlo slavnostní otevření nového střediska společnosti Bobcat CZ, a.s. v Litovli, které bylo spojeno se Dnem otevřených dveří. Kromě návštěvníků z řad zákazníků a odborné veřejnosti se slavnostního dne účastnili také zástupci výrobce strojů Bobcat pro Evropu - pánové Roy Haaker, Vice President Sales and Marketing a David Hubík, District Manager ze společnosti Doosan Bobcat EMEA.

Zástupci společnosti Bobcat CZ, a.s. a Doosan Bobcat EMEA.
Zástupci společnosti Bobcat CZ, a.s. a Doosan Bobcat EMEA.

Přizpůsobení se zemědělcům

Výsledkem investice ve výši 17,5 mil. Kč, rekonstrukce a rozšíření původní opravárenské haly na pozemku o rozloze 3 907  m2 je nejmodernější centrum nabízející veškeré služby společnosti Bobcat CZ, a.s.. Středisko se z logistických důvodů nachází na okraji města Litovel. „Olomoucko je středem Moravy a je zde perfektní spojení. Do hodiny jsme na okraji Ostravy, za méně než hodinu v Brně a za dvě hodiny v Hradci Králové, nechybí ani spojka do Zlína,“ řekl Radek Horský, člen představenstva společnosti Bobcat CZ, a.s.. Lokace byla zvolena s ohledem na fakt, že se jedná o první středisko přizpůsobené potřebám zákazníků z řad zemědělců. „Haná je zemědělskou zónou. Vzniká nám tak ideální místo k předvádění zemědělských teleskopických manipulátorů, kterých prodáváme stále více, na poli, hned vedle střediska. Je zde více možností, než je tomu u našich dalších středisek nacházejících se ve městech.“ odůvodnil Radek Horský.

„Haná je zemědělskou zónou. Vzniká nám tak ideální místo k předvádění zemědělských teleskopických manipulátorů, kterých prodáváme stále více.”
Ing. Radek Horský člen představenstva, Bobcat CZ, a.s.

Součástí střediska je nejen rozlehlá venkovní plocha, ale také administrativní část, sklad náhradních dílů, školicí a servisní centrum poskytující technické zázemí i pro obchodní partnery. Budova je koncipována vstříc klientovi. Zákazníkovi je vyhověno ihned po příchodu, aniž by musel po budově bloudit. „Pokud chce zákazník něco koupit, například náhradní díl, může tak učinit ihned u vstupu. Stejně je tomu v případě, kdy potřebuje servis - může přejít rovnou do servisního oddělení. Pokud chce stroj půjčit, máme tady oddělenou místnost pro jednání, aby nám zákazník neseděl v otevřeném prostoru. Takže při vstupu jsou veškeré požadavky zákazníka vyřízeny, a to bez meškání. Je běžné i odbavení až padesáti zákazníků denně, kteří si přijdou pro náhradní díl,“ řekl Radek Horský. Dvoupatrová administrativní část s označenými a propojenými kancelářemi slouží pro zaměstnance, jako jsou vedoucí úseků, obchodníci a administrativní pracovníci. Ten, kdo přijde kupovat ať již nový nebo použitý stroj, má k dispozici obchodníky se specializací na stavební a zemědělskou techniku, přičemž každý má vlastní kancelář. Nachází se zde také místnost pro školení obchodních partnerů.

Středisko se skládá z  dvoupatrové  administrativní budovy a skladu náhradních dílů o rozloze 230 m2  a z provozně – dílenské části, která  má  rozlohu  300  m2.
Středisko se skládá z  dvoupatrové  administrativní budovy a skladu náhradních dílů o rozloze 230 m2  a z provozně – dílenské části, která  má  rozlohu  300  m2.

Sklad náhradních dílů bude sloužit celé Moravě, je tedy centrálním v rámci všech poboček. To zákazníkům přináší mnoho výhod v oblasti dostupnosti dílů. Většina zákazníků si pro náhradní díl jezdí autem a zatím účelem je jim k dispozici výdejní místo u skladu. Postačí tak budovu pohodlně objet. Sklad je propojen s interní sítí, což znamená, že v případě potřeby zadá servisní technik jen katalogové číslo požadovaného dílu a zákazník si jej může okamžitě vyzvednout. Sklad má více pater a je rozdělen do sektorů tak, aby se méně používané díly nacházely nahoře a více používané dole. Díly se dováží přímo od výrobce   Doosan Bobcat EMEA – část je určena pro pražskou centrálu a druhá právě sem. Díly se dále distribuují do ostravské a brněnské pobočky společnosti Bobcat CZ,a.s.

Bobcat nabízí širokou škálu techniky. Mezi ně patří kompaktní kolové a pásové nakladače, minibagry, teleskopické manipulátory, kloubové nakladače, generátory, kompresory a příslušenství.
Bobcat nabízí širokou škálu techniky. Mezi ně patří kompaktní kolové a pásové nakladače, minibagry, teleskopické manipulátory, kloubové nakladače, generátory, kompresory a příslušenství.

Na středisku se kromě dílny nachází i speciální místnost s výpočetní technikou propojenou s centrálním serverem Bobcat v Praze, kde je možné provádět studium technické dokumentace a komunikaci. Oddělena je tak manuální a administrativní práce. „Co se týče servisu u zákazníků, standardně zaručujeme dojezd do 24 hodin. Ze zkušeností víme, že to stačí. Záleží i na servisní smlouvě se zákazníkem nebo jeho speciálních požadavcích. Nejdůležitější je ale dostupnost dílů, s tím problém nemáme. Nejenže disponujeme centrálním skladem a k  dispozici je mnoho strojů na pobočce, ale i výrobní závod má v zásobě mnoho dílů. Jen naše skladové zásoby v České republice mají hodnotu několika desítek milionů korun a ještě se nám nestalo, že by stroj kvůli nedostupnosti dílu stál,“ řekl Radek Horský. Samozřejmě nechybí sociální zázemí, jako je šatna a prostor pro stravování a sprchy. Tyto prostory jsou propojeny s dílnou, takže technik nemusí chodit přes celou budovu.

Prodeje teleskopických manipulátorů rostou

Na venkovní ploše byly vystaveny téměř všechny druhy strojů, které Bobcat vyrábí. Řada z nich už měla svého majitele - třeba dva teleskopické manipulátory zamíří ke Správě a údržbě silnic Jihomoravského kraje (další dva budou následovat). Projdou ještě úpravami na základě speciálních požadavků zákazníka. Pan Horský nám potvrdil, že u nás Bobcat s teleskopickými manipulátory slaví úspěch, a to zejména s modelem TL 43.80HF Agri. „Ten stroj je špičkový, v řadě parametrů předčí konkurenci. Na to, že zemědělské teleskopické manipulátory nabízíme na českém trhu pouhý rok, daří se nám v prodejích velmi dobře. Vystaven máme také základní model TL 30.60 pro zákazníky, kteří nevyžadují velké výkony a zároveň chtějí stroj za příznivou cenu. Stroje používají vlastní motory, se kterými jsme my i zákazníci velmi spokojeni,“ řekl Radek Horský. Bobcat nabízí i rypadla v kategorii od 800 kg do 8 t, letos je na našem trhu jejich prodejcem číslo jedna. „V této kategorii strojů se začíná zemědělský trh rozvíjet, zemědělci se pouští do pořízení nejmenších rypadel do dvou a půl tun, která se na farmě uživí,“ řekl Radek Horský. Bobcat je také vedoucí značkou v kategorii smykem řízených nakladačů, ke kterým nabízí jako jediný přes šedesát druhů příslušenství/adaptérů vlastní výroby. „O smykem řízené nakladače je slušný zájem i ze strany zemědělců. Ti hledají buď velmi levný nakladač na občasné používání, nebo dobře vybavený, komfortní nakladač, který chtějí používat ve spojení s příslušenstvím. V takovém případě je jejich nejčastější volbou právě náš Bobcat. Úspěch slaví i půjčovna strojů, příslušenství a adaptérů“, závěrem dodal Radek Horský.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Milan Jedlička, Věra Hejhálková, DiS.

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.