Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Same Deutz-Fahr modernizuje továrnu v Turecku. Nyní vyrobí až 15 000 traktorů ročně

Zveřejněno: 27. 5. 2019

SDF, mateřská společnost Deutz-Fahr a Same, otevřeka v Bandirmě modernizovaný výrobní závod. Modernizace posiluje úlohu turecké továrny jako výrobního centra sloužícího domácím, evropským a celosvětovým trhům.

Modernizovaný výrobní závod SDF v Turecku

Investice do nových výrobních linek činila 10 milionů eur. V uplynulých 18 měsících byla postavena nová výrobní hala o rozloze 10 000 m2 – je součástí existující továrny. Celková plocha výrobních hal nyní činí 27 360 m2. Postavena byla též dodatečná a moderní lakovna, která umožňuje zdvojnásobit výrobní kapacitu.

„V poslední části roku 2018 začalo turecké hospodářství čelit obtížím a ani první měsíce roku 2019 nevykazují zlepšení. Nicméně, naše investice do Turecka je součástí dlouhodobé strategie a skutečná situace na trhu nám dává ještě větší odhodlání pokračovat v našem tureckém projektu a posílit zde naši přítomnost”
generální ředitel SDF Lodovico Bussolati

Součástí investice byla také výstavba nové montážní linky na převodovky a zkušební stolice. Navíc byl postaven nový sklad náhradních dílů. Účelem je zkrátit dodací lhůty. Součástí továrny je nyní nově i školicí středisko pro turecké prodejce a zákazníky. Rozšířená turecká továrna má nyní výrobní kapacitu 15 000 traktorů ročně.

Autor: Milan Jedlička
Foto: SDF

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.