Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Sampo představilo nové modely Comia s důrazem na pohodlí

Zveřejněno: 29. 9. 2017

Finské sklízecí mlátičky Sampo Rosenlew jsou v našem kraji známé jako plnohodnotné náhrady za dosluhující sklízecí mlátičky soukromých zemědělců, často výrobního data z minulého století. Mlátičky Sampo totiž nabízí mimo jiné jednoduchost a spolehlivost. Uplatnění, zejména větší modely, samozřejmě naleznou také u menších zemědělských podniků, které se nechtějí spoléhat na sklizeň formou služeb. Nyní se finská společnost rozhodla inovovat řadu sklízecích mlátiček Comia.

Sampo Rosenlew

V roce 2011 byly na trh uvedeny modely C4, C6 a C8. V roce 2013 pak větší modely C10 a C12.

Nyní jsou k dispozici čtyři modely řady Comia, a to C6, C8, C10 a C12. Výroba starého modelu C4 byla zastavena.TIP: Nové modely W300 a W400 jsou více komfortnější

Všechny nové modely Comia disponují novou kabinou – je výrazně širší a tišší, než předchozí. Také všechny řídicí jednotky byly modernizovány a v kabině nově nalezneme automatickou klimatizaci. Ruční brzda byla kompletně přestavěna a všechny ovladače se nachází v loketní opěrce. Inovován rovněž byl displej, který informuje o důležitých provozních datech.

Modely C6 a C8 mají silnější přední nápravu a robustní převodovku jako u modelů C10 a C12. Nyní si farmář může vybrat mezi plně hydraulickými řezacími stoly o šířce záběru 3,9 m - 6,3 m. Hydraulická reverzace je nyní k dispozici také u modelů C6 a C8, což zvyšuje účinnost otáčení o 60 %. Výkonnost sklízecích mlátiček zvýšilo až dvojnásobně rychlejší vyprazdňování zásobníku.

Hlavními tržními oblastmi sklízecích mlátiček Comia je západní Evropa, Kazachstán, Rusko a Ukrajina.

Pod značkou Sampo Rosenlew se mlátičky prodávají ve Finsku, Švédsku, Kazachstánu, Rusku a na Ukrajině. V Norsku jsou stejné stroje prodávány v červené verzi Massey Ferguson a v jiných částech západní Evropy jako zelený John Deere, byť s několika technickými rozdíly.Nové sklízecí mlátičky se představí na veletrhu Agritechnica 2017. 

Autor: Milan Jedlička
Foto: Sampo Rosenlew

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.