Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Schäffer 3630: Úsporný nakladač s výkonným pohonem

Zveřejněno: 26. 4. 2022

Schäffer představuje nový nakladač Schäffer Hoflader 3630 řady 3000. Jde o první model této řady, který využívá motor Kubota o výkonu 25 koní. Stroj nevyžaduje systém pro dodatečné zpracování výfukových plynů a zaujme nízkou spotřebou paliva. Motor má nejvyšší točivý moment v této třídě nakladačů.

S novým nakladačem Schäffer Hoflader 3630 lze bez problémů manipulovat s plnými vaky big bag.

Nakladač Schäffer Hoflader 3630 je vybaven prostornou kabinou. Stroj má hmotnost 2,3 t a dokáže zvednout břemena o hmotnosti více než 1,5 t až do výšky 2,88 metru. Na přání je k dispozici model o výšce 2,23 metru s výškou zdvihu 3,11 metru.

Schäffer se vědomě rozhodl použít motor Kubota o výkonu 18,5 kW (25 koní). „Motor Kubota D1703-M-Di je skutečné monstrum s točivým momentem. Se svým objemem 1,7 litru má rozhodně na to, aby se hodil do řady 3000,“ popisuje silné stránky motoru marketingový manažer Sebastian Bertelsmeier. „Maximální točivý moment 100 Nm dosahuje již při 1 500 ot./min To znamená nízkou spotřebu paliva, nižší emise škodlivin a relativně tichý provoz stroje.“

Standardní součástí nakladače Schäffer Hoflader 3630 je také systém HTF, který zajišťuje automatickou regulaci tlačné síly.
Standardní součástí nakladače Schäffer Hoflader 3630 je také systém HTF, který zajišťuje automatickou regulaci tlačné síly.

Díky koncepci pohonu je nakladač Schäffer Hoflader 3630 schopen vyvinout rychlost 20 km/h. Pohon je složen z elektronicky řízené převodovky Schäffer Power Transmission (SPT). Převodovka SPT umožňuje také použití tempomatu – ten se hodí v případě, když je nutné udržet konstantní rychlost na delší vzdálenost, například při použití mulčovačů, rozmetadel nebo zametacích kartáčů.

Standardní součástí nakladače Schäffer Hoflader 3630 je také systém HTF (High Traction Force), který zajišťuje automatickou regulaci tlačné síly. V případě potřeby je maximální tah k dispozici i na druhém jízdním stupni, podřazování již není nutné a pracovní rychlost se zvyšuje. Díky kombinaci motoru s vysokým točivým momentem a elektronicky řízeného pohonu pojezdu dosahuje Schäffer Hoflader 3630 tlačné síly až 1 600 daN, což je v této třídě strojů mimořádně vysoká hodnota.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Schäffer

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.