Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Sklo kabiny pro Claas Tucano bude vyrábět největší ruská sklárna

Zveřejněno: 13. 4. 2020

Claas v Rusku ve vlastní továrně vyrábí některé modely sklízecích mlátiček. Claas se dokonce stane prvním podnikem, který bude na sklízecí mlátičky instalovat sklo vyrobené na ruském trhu.

Výroba sklízecích mlátiček Claas

Nedávno jsme vás informovali o tom, že se do pár let bude model Claas Tucano 320 vyrábět výhradně v ruském výrobním závodě Claas. Cílem firmy Claas je při výrobě v Rusku využívat tamní výrobce komponentů. Claas pak může oficiálně uvádět, že vyrobený stroj je „domácí výroby“. Zájemci o stroj pak mohou počítat s dotacemi od vlády. Model Tucano vyrobený v závodě v Krasnodaru má status ruského produktu od roku 2016.

AGC Borsky Glass Factory patří mezi největší sklárny v Rusku. Tato sklárna bude jednou z prvních v Rusku, která zahájí masovou výrobu velkého skla pro zemědělské stroje.

Ke konci minulého roku byla uzavřena dohoda mezi firmami o výrobě a dodávce skel pro kabiny sklízecích mlátiček řady Tucano.

Sklárny již upravily výrobní linky na výrobu skla. Tento měsíc již byla zaslána do továrny Claas zkušební šarže. Sklo se podrobí testování, aby se zjistilo, zda dodržuje mezinárodní standard kvality. Očekává se, že pravidelné hromadné dodávky začnou v září 2020. Dodávky by měly uspokojit potřeby výroby. Nyní se vyrobí 3 až 4 mlátičky Tucano denně.

Výběr správné sklárny probíhal rok a půl. Sklárna musí dodržovat standard kvality nastavený firmou Claas. Výroba takové skla není jednoduchá, protože je velmi rozměrné.

Autor: Claas, tractorreview.ru
Foto: Claas

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.