Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Steyr je schopen nabídnout traktory upravené pro armádu i hasiče

Zveřejněno: 31. 1. 2024

Na nedávné výstavě v německém Ingolstadtu předvedl Steyr své schopnosti při výrobě traktorů na zakázku pro specializovaná odvětví. Značka to demonstrovala představením dvou unikátně upravených modelů traktorů pro vojenské využití.

Steyr je schopen nabídnout traktory upravené pro armádu i hasiče.

Průmyslový den, který byl otevřen všem odborníkům působícím v oblasti vojenské techniky, poskytl platformu pro setkání vojenských odborníků z orgánů a zemí NATO. Oblasti, jimiž se akce zabývala, sahaly od bojové techniky přes ochranu ozbrojených sil až po vozidla, nákladní automobily a dopravní prostředky, jakož i zařízení pro zemní a důlní práce.

Na akci, která se konala začátkem prosince, vystavoval Steyr dva modely z řady Steyr Terrus CVT, model Steyr Terrus CVT 6300 o výkonu 313 koní a vlajkovou loď Steyr Terrus CVT 6340 o výkonu 340 koní, které ukazovaly své multifunkční schopnosti. Model Steyr Terrus CVT 6300 byl vybaven pancéřovou kabinou od rakouské firmy Achleitner Fahrzeugbau, což je volitelná výbava, která bude k dispozici i u modelu Steyr Terrus CVT 6340, a to pro zákazníky z armády, hasičského sboru a dalších rizikových odvětví, kde může být pro určité úkoly vyžadován výkon traktoru.

Achleitner již dodal stroje vybavené pancéřovou kabinou rakouské spolkové armádě. Kabiny byly testovány podle normy NATO STANAG 4569 a byly klasifikovány jako kabiny splňující třídu ochrany Level 3. To znamená, že vydrží kinetickou energii střely ráže 7,62×51 mm, 155 mm dělostřeleckou výbušninu ze vzdálenosti 60 metrů a výbušné protitankové miny s 8 kg výbušniny TNT.

Traktor Steyr Terrus CVT vybaven pancéřovou kabinou od rakouské firmy Achleitner Fahrzeugbau.
Traktor Steyr Terrus CVT vybaven pancéřovou kabinou od rakouské firmy Achleitner Fahrzeugbau.

„Naším cílem bylo demonstrovat multifunkčnost a všestrannost traktorů Steyr této specifické skupině zákazníků,“ vysvětlil Marco Otten, obchodní manažer Steyr Europe pro specializovaný obchod.