Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Stroje Weidemann s dieselovými motory jsou připraveny na HVO

Zveřejněno: 27. 3. 2024

Téma HVO (Hydrotreated Vegetable Oil, hydrogenačně upravený olej) je všudypřítomné – hledání životaschopných alternativ k fosilním palivům má v mezinárodním měřítku mimořádný společenský význam.

Stroje Weidemann s dieselovými motory jsou připraveny na HVO.

Výhody použití HVO jsou jasné: umožňuje snížit emise CO2 o přibližně 90 % ve srovnání s používáním nafty. Dochází také k výraznému snížení hmotnosti jemného prachu a emisí. Přitom je ale výkon strojů při porovnání s naftou přibližně stejný. Technický vývoj produktů společnosti Weidemann potvrzuje při používání HVO vysokou kompatibilitu při komplexních testech a v různých provozních podmínkách. Stroje Weidemann s dieselovými motory budou proto od roku 2024 připraveny na HVO.

Na základě těchto pozitivních zkušeností Weidemann plánuje s účinností od 1. 1. 2024 počáteční načerpání HVO do všech strojů. Obchodní ředitel Bernd Apfelbeck změnu vítá: „Se stroji připravenými na HVO poskytujeme svým zákazníkům výbornou možnost, jak ekologicky přizpůsobit vlastní provoz a fungovat s orientací na budoucnost. Kromě toho jako výrobce také hodnotně přispíváme k ochraně životního prostředí.“

V praxi může zákazník používat stroje Weidemann buď se 100 % HVO nebo se směsí HVO a nafty. Stroj však i nadále bude umožňovat provoz na samotnou naftu.