Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Tento 400koňový prototyp má ukončit závislost na dovozu těžkých traktorů do Číny

Zveřejněno: 6. 2. 2018

V současné době je vlajkovou lodí čínského výrobce YTO model LF2204 o výkonu 220 koní. Ten byl mimochodem vystaven na veletrhu Agritechnica 2017. Na stánku bylo možné spatřit letáček s fotografií prototypu LW4004 o výkonu 400 koní. Ten byl poprvé veřejnosti představen na domácím čínském veletrhu již v roce CIAME 2016. Nyní má jít do výroby.

YTO model LF2204

LW4004 je osazen motorem Perkins o výkonu 400 koní. Největší pozoruhodností je, že motor spolupracuje s převodovkou CVT (Continuously Variable Transmission) z Fiatu. Podle firmy YTO, je to první nezávsile vyvinutý traktor v Číně. Model má rovněž ukončit závislost Číny na dovozu těžkých traktorů nad 350 koní.  Podle výrobce je traktor vhodný pro veškeré těžké polní práce.TIP: Co se stalo s největším traktorem všech dob a jeho výrobcem? Jeho osud je smutný

O výrobci YTO

Společnost YTO Group Corporation je ve skutečnosti holdingovou společností firmy First Tractor Co, která vyrábí širokou škálu traktorů včetně pásových vozidel, dieselových motorů a zařízení pro manipulaci s materiálem. Společnost First Tractor Co byla založena v roce 1955. Zajímavé je, že mateřskou společností YTO Group Corporation je China National Industry Industry Corporation. Ochranná známka DFH se obvykle používá v Číně; značka YTO je známá na exportních trzích, jako je Evropa.

YTO Group Corporation vlastní více jak 100 výrobních linek. Stroje vyváží do 140 zemí světa.

Autor: Milan Jedlička
Foto: YTO

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.