Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Traktory Deutz-Fahr 6W Profi Powershift pro nově industrializované země

Zveřejněno: 11. 2. 2020

Deutz-Fahr na veletrhu Agritechnica 2019 představil novou modelovou řadu traktorů 6W Profi Powershift, která byla vyvinuta pro skupinu rozvojových zemí, kde roste poptávka po těchto traktorech.

Deutz-Fahr 6W Profi Powershift pro nově industrializované země

Tato řada traktorů střední třídy zahrnuje tři modely: 6175 W Profi PS, 6155 W Profi PS a 6135 W Profi PS s maximálním výkonem 177, 163 a 141 koní. Nová řada byla speciálně navržena tak, aby zajistila velkou spolehlivost a efektivitu, v kombinaci s moderním designem, vysokým jízdním a provozním komfortem a nízkými provozními náklady.

Traktory jsou osazeny šestiválcovým motorem Deutz řady TCD 2012 s elektronicky řízeným vstřikováním DCR a Common Rail. Všechny nové modely proto splňují emisní normu Stage III A. Pro vysoký výkon a dlouhé pracovní dny je řada 6W Profi Powershift standardně vybavena palivovou nádrží o kapacitě 260 litrů, kterou lze rozšířit o další nádrž o objemu 95 litrů. Motor je spojen s převodovkou ZF Powershift s 24 stupni vpřed a 12 stupni vzad. Volitelně je k dispozici verze s 30 + 15. Standardně je instalována elektrohydraulická reverzní převodovka, jejíž odezvu lze individuálně přizpůsobit příslušné práci. K dispozici je i elektrohydraulicky přepínatelný pohon předních kol a uzávěrka diferenciálu.

Vývodový hřídel nabízí rychlosti 540 a 1 000 ot/min. Volitelně je k dispozici přední vývodový hřídel s 1 000 ot/min.

Zadní těžké nápravy mají výkonnější brzdový systém. Lehký tlak na brzdové pedály způsobí brzdění všech čtyř kol. Výrobce uvádí, že vysoká přípustná celková hmotnost řady 6W Profi Powershift, ve spojení s rozvorem 2,82 m, možností montáže závaží 730 kg vpředu a závaží 1,340 kg vzadu, jsou ukazateli výkonného robustního traktoru.

Prostorná komfortní kabina má ergonomické, mechanicky odpružené sedadlo řidiče. Standardem je klimatizace s 12 nastavitelnými větracími otvory. Čerstvý vzduch do interiéru se čistí dvěma vzduchovými filtry po stranách střechy. Ochranný kryt lze snadno odstranit kvůli údržbě a čištění filtrů. Uvnitř kabiny jsou instalovány další dva filtry.

Nově industrializované země (NIZ) je označení používané pro skupinu rozvojových zemí, které ještě nedosáhly hospodářské úrovně zemí prvního světa, ale dosahují lepších makroekonomických výsledků než jiné státy třetího světa - Japonsko, Jižní Korea, Čínská republika (Tchaj-wan), Hongkong, Singapur, Malajsie, Indonésie, Thajsko, Filipíny, Mexiko, Brazílie, Argentina, Chile.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Deutz-Fahr

1) čerpáno z materiálů Deutz-Fahr

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.