Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

V ZD Krásná Hora se předvedl samojízdný krmný vůz KUHN SPW INTENSE 22.2 CL

Zveřejněno: 2. 2. 2024

Ve středu 24. 1. 2024 uspořádala společnost KUHN CENTER CZ odborný seminář pro širokou veřejnost a praktickou ukázku krmného vozu KUHN SPW INTENSE 22.2 CL.

V ZD Krásná Hora se předvedl samochodný krmný vůz KUHN SPW INTENSE 22.2.

Odborný seminář a praktickou ukázku se konal v ZD Krásná Hora, která je zároveň demonstrační farmou v programu Ministerstva zemědělství. Díky specifické kopcovité krajině Středního Povltaví, úspěšnému chovu dojného skotu a úspěšné rostlinné výrobě, kde aplikují technologii Strip-Till, bylo toto místo ideální volbou pro pořádání semináře.

Odborný seminář byl zaměřen nejen na kvalitu krmiva dojnic, ale také na ekonomiku celého procesu chovu dobytka. Od energetické náročnosti, přes zkušenosti z jiných zemí, po využití TTP. Přednášející doc. Ing. Stanislav Hejduk, Ph.D. z Mendelovy univerzity v Brně na konci semináře odpovídal účastníkům na různé dotazy.

Předvedl se také rozdružovač KUHN PRIMOR 3570 M.
Předvedl se také rozdružovač KUHN PRIMOR 3570 M.

Akce se zúčastnilo přes 80 účastníků z malých farem i velkých zemědělských podniků. Výsledkem byla pestrá diskuze k chovu skotu, využití TTP s předpokládaným vývojem klimatu do budoucna. Praktická ukázka samochodného krmného vozu KUHN SPW INTENSE 22.2. CL a rozdružovače KUHN PRIMOR 3570 M na závěr semináře, byla symbolickou tečkou za vydařenou akcí. Děkujeme všem zúčastněným a těšíme se na další seminář na Moravě.