Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Väderstad dosáhl v roce 2023 rekordního obratu

Zveřejněno: 26. 1. 2024

Väderstad dosáhl v roce 2023 nového rekordního obratu ve výši 7 miliard SEK (610 milionů EUR). Je to nárůst obratu o 25 % oproti roku 2022 a pozitivní výsledek zajišťuje schopnost pokračovat v investicích na podporu globální produkce potravin.

Väderstad dosáhl v roce 2023 nového rekordního obratu ve výši 7 miliard SEK (610 milionů EUR).

Od roku 2020 se obrat společnosti Väderstad více než zdvojnásobil – z 3,4 miliardy SEK v roce 2020 na 7 miliard SEK v roce 2023. Současně byly poslední roky náročné jak pro zemědělce, tak pro podniky a celou společnost z hlediska politických nepokojů, války zuřící v Evropě, klimatických změn, vysokých úrokových sazeb, vysokých cen surovin a nestálých cen obilí.

„Trh a ochotu našich zemědělců investovat ovlivňuje mnoho různých faktorů, které jsou většinou mimo naši kontrolu. Přesto jsme zvýšili prodej na mnoha trzích, kde pozitivně vyniká zejména Severní Amerika a západní Evropa. Je pro nás velkou pokorou, že jsme dosáhli obratu 7 miliard SEK, kde byla v průběhu roku vysoká poptávka po našich produktech,“ říká Rebecca Nygren, viceprezidentka pro finance a právní záležitosti společnosti Väderstad.

Vzhledem k posledním úspěšným rokům pokračuje společnost Väderstad v trendu velkých investic. V průběhu roku 2023 společnost Väderstad investovala celkem 480 milionů SEK, včetně rozšíření továrny ve Väderstadu o další prostory pro montáž a lakovnu, jakož i nového centra pro zákazníky a nových kanceláří v našem americkém závodě ve Wahpetonu v Severní Dakotě.

„Zvýšený prodej pomohl pozitivně ovlivnit naše finanční výsledky ve srovnání s minulým rokem. To znamená, že můžeme i nadále investovat do našich závodů, zvyšovat výrobní kapacitu a pomáhat tak dodávat zemědělcům na celém světě naše vysoce účinné a kvalitní stroje Väderstad pro udržitelnou a efektivní produkci potravin,“ říká Rebecca Nygren.

Společnost Väderstad také celosvětově zvýšila počet zaměstnanců, a to z 2 000 v roce 2022 na 2 200 v roce 2023.