Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Valtra míří do páté etapy, traktory budou také chytřejší

Zveřejněno: 10. 1. 2019

Společnost Valtra bude v průběhu roku 2019 inovovat traktory řady N, T a S o výkonu více než 130 kW. A to z toho důvodu, aby traktory plnily nejnovější emisní předpis Stage V. Současně bude zavedeno několik nových funkcí, které zvýší komfort obsluhy a sníží celkové náklady.

Traktory řady Valtra N, T a S budou dodány s motory vyhovující Stage V od roku 2019.

Od ledna letošního roku jsou traktory řady T a S vyráběny s motory, které plní emisní předpis Stage V. Model N174 řady N bude vyráběn s motorem plnící Stage V od jara. Modely N134 a N154 pak od podzimu.

Traktory jsou poháněny motory LFTN-D5 AGCO Power vybavenými technologií SCR. Nové motory by měly běžet hladce a nevyžadovat větší údržbu. Motory v traktorech řady N a T jsou nadále bez recirkulace výfukových plynů a v traktorech řady S se hladina EGR udržuje pod 15 %. Tím je zajištěn hladký a spolehlivý provoz motoru.

„Ovládání SmartTouch dodáváme u 40 % traktorů řady T s automatickým naváděním.”
Mikko Lehikoinen, viceprezident pro marketing Valtra.

Traktory řady N, T a S jsou upraveny tak, aby je bylo možné osadit větším zařízením pro následnou úpravu spalin. Kdo si myslí, že se viditelnost zhorší, pak je na omylu. Valtra uvádí, že se viditelnost ještě zlepšila. Traktory řady S mají rozšířený vstup do kabiny a prostor pro uložení nářadí byl též zvětšen. Prý jsou i traktory hezčí díky nově použitému osvětlení a novým barevným kombinacím.

Inteligentní zemědělství

Od roku 2019 se také traktory stávají chytřejšími. Pro modely N, T a S s ovládáním SmartTouch je nyní k dispozici druhý terminál. Terminál, který lze instalovat kdekoli v kabině, lze použít jako displej pro stroje využívající ISOBUS připojení, pro přístup a správu automatické navigace apod. Tento terminál je nyní také k dispozici jako volitelná výbava pro základní modely N a T Active a HiTech.

"Ovládání SmartTouch dodáváme u 40 % traktorů řady T s automatickým naváděním. Jsme odhodláni poskytovat farmářům a dodavatelům snadno použitelné řešení a služby pro přesné zemědělství a pomáhat jim dostat více ze svých strojů a udržet si kontrolu nad provozními náklady ", řekl Mikko Lehikoinen, viceprezident pro marketing Valtra.

Aby zákazníci mohli maximalizovat provozuschopnost svých strojů, společnost Valtra také uvádí do provozu službu "Connect, Care & Go", která zákazníkům umožňuje přístup k řadě strojních služeb za předem definované náklady. Služby zahrnují telemetrii Valtra Connect, prodlouženou záruku Valtra Care na nové stroje a smlouvu o údržbě Valtra Go pro nové a použité stroje.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Valtra

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.