Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.5. – svátek slaví Ivo

Valtra se stala další obětí kopírování. Tyto traktory najdeme i v Evropské unii

Zveřejněno: 31. 3. 2018

Že v Číně kopírují ve velkém automobily, už víme. V posledních letech se ale začínají kopírovat i traktory. Ušetřena není ani závěsná technika. Nejnovější obětí kopírování je Valtra.

Čínský výrobce Qianli Machinery inovoval své traktory Qianli. Inženýři si ale s novým vzhledem hlavu moc nelámali. Jednoduše okopírovali vzhled Valtry. Nutno podotknout, že traktory Valtra jsou ve světě nejvíce oceňovanými traktory, co se designu týče.  

Nové traktory Qianli jsou rozděleny do řady QA (40-50 koní), QB (50-70 koní), QF (80-90 koní), QK (90-110 koní) a QP (120-140 koní). Traktory jsou osazeny čtyřválcovým motorem od čínského výrobce YTO. Jen řada QP je osazena šestiválcovým motorem.

Co je to za výrobce?

Čínský výrobce Henan Qianli Machinery byl založen v roce 1988. Výrobní závod má 13 výrobních linek a zaměstnává 1300 pracovníků. Obrat společnosti se odhaduje na 52 milionů dolarů. Traktory se prodávají po celém světě včetně Afriky, Asie a Austrálie. Nedávno výrobce otevřel i obchodní zastoupení v Evropské unii – v Rumunsku a Bulharsku.

Autor: Milan Jedlička
Foto: foto - Qianli, zdroj - agriavis.com

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.