Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Variabilní objem cisterny pro větší efektivitu v dopravním řetězci

Zveřejněno: 19. 9. 2018

Společnost Kotte nabízí přepravní cisterny s dvoukomorovým systémem, aby pružně reagovaly na různé požadavky v dopravních řetězcích. Přepravní cisterny jsou oblíbené a hojně využívané zejména proto, že v řadě zemí platí nařízení o nakládání s hnojivy a jejich přepravě.

Jak vypadá dvoukomorová cisterna od Kotte

Množství přepravované tekutiny se velmi často liší, takže v cisterně je buď příliš mnoho tekutiny, nebo naopak velmi málo. V prvním případě je nadměrné množství přepravované tekutiny neefektivní. V druhém případě je třeba se obávat nežádoucích pohybů kapaliny spojených s nižším jízdním komfortem.

Aby bylo vždy dosaženo správného množství přepravované kapaliny v rámci dopravního řetězce, může být požadovaný objem dosažen prostřednictvím úrovně plnění cisterny přes dvoukomorový systém. Dvoukomorový systém je navržen tak, že zadní přepážka se uzavírá v horní části a je vytvořeno spojovací potrubí se šoupátkem mezi přední a zadní komorou. Zavřením šoupátka během plnění nemůže do zadní komory proudit kapalina.

Dvoukomorový systém lze nejen využít ke snížení objemu přepravních cisteren, ale dokáže vhodně dotížit tahač či traktor.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Kotte

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.