Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Více komfortu a snadná manipulace

Zveřejněno: 20. 12. 2016

Na veletrhu Agritechnica 2015 byly představeny nové teleskopické manipulátory Scorpion se zvýšeným výkonem motoru a lepším pohodlím. Aktuální modely jsou k dispozici s novými funkcemi a dalším vybavením, které poskytuje ještě větší pohodlí a lepší ovladatelnost.

Claas

Patří k nim například vibrační funkce pro práci s lopatou, multi-spojka pro rychlé spojování a rozpojování příslušenství a další možnosti volby pneumatik.

Teleskopické manipulátory jsou klíčovými stroji pro manipulaci s materiálem. Farmář se obvykle zajímá o výkon, účinnost a pohodlí. Řada Claas Scorpion splňuje tyto požadavky optimálním způsobem. Široká škála modelů se zdvihem od 6,15 do 8,75 m a nosností od 3,0 do 5,5 t nabízí správné řešení pro každou farmu.

Všechny modely jsou k dispozici s volitelným čtyřválcovým motorem Deutz, který plní emisní normu Stage IV nebo III.

Jak je již psáno výše, mezi nové funkce patří pasivní funkce vibrace, což usnadňuje vyprazdňování lopaty při manipulaci s vlhkým materiálem, jako je hnůj či kompost. Aktivace vibrační funkce se aktivuje pohodlně pomocí kombinací kláves na joysticku. Další novou funkcí je funkce návratu lopaty. Řidič si předem definuje polohu lopaty, do které se má vracet.

Nová Multi-spojka pro rychlou a snadnou výměnu příslušenství

Volitelně je k dispozici nově další funkce, a to automatické rozpojování a připojování příslušenství k ramenu. Tato funkce je k dispozici pro všechny manipulátory Scorpion a hodí se zejména v případě, kdy se manipulátor používá při nejrůznějších pracích. Tato funkce se osvědčila již u čelních nakladačů Claas pro traktory. Claas je prvním výrobcem, který tuto funkci již z továrny nabízí u teleskopických manipulátorů.

Další novinkou je nové obutí. K dispozici jsou robustní pneumatiky Bibload od firmy Michelin. Tyto pneumatiky jsou zvlášť vhodné pro práci na tvrdém povrchu. V závislosti na modelu jsou k dispozici tyto rozměry: Michelin 460/70 R24 a 500/70 R24.

Pohodlná kabina

Modely 9055, 7055, 7050 a 7044 jsou vybaveny elektronickou parkovací brzdou, která je instalována v dosahu v loketní opěrce. V případě, že řidič opustí vozidlo, brzda se automaticky aktivuje prostřednictvím přepínače, který se nachází v sedadle řidiče. Všechny displeje jsou integrovány do A sloupku v kabině.

Všechny novinky jsou již k manipulátorům k dispozici.Claas bude spolupracovat s firmou LiebherrFirma Claas, jedna z předních světových výrobců zemědělské techniky, a firma Kramer-Werke, firma koncernu Wacker Neuson Group, po vzájemné dohodě ukončí své partnerství v oblasti zemědělských teleskopických manipulátorů. Partnerství ukončí v roce 2018.  Více informací 

Autor: Milan Jedlička
Foto: Claas

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.