AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Virtuální DOD AGRALL: Jaké jsou silné stránky polopásového traktoru AXION 960 TERRA TRAC?

Zveřejněno: 11. 2. 2021

Během následujících týdnů budou postupně zveřejněna videa představující moderní techniku CLAAS a Väderstad. První video bylo věnováno nejúspěšnější řezačce CLAAS JAGUAR. Druhé video je věnováno traktoru AXION 960 TERRA TRAC a secím strojům Väderstad Tempo TPF8 a Väderstad Spirit 300R. Nenechte si ujít premiéru dnes v 18:00.

Druhý díl, který bude zveřejněn dnes v 18:00 hodin, bude věnován traktoru CLAAS AXION 960 TERRA TRAC a secím strojům Väderstad Tempo TPF8 a Väderstad Spirit 300R

Firma AGRALL zemědělská technika a.s. tento měsíc postupně zveřejňuje tematicky zaměřená videa k technice, kterou nabízí na českém trhu. V rámci virtuálních Dní otevřených dveří již byla představena nejúspěšnější samojízdná řezačka JAGUAR. Druhý díl, který bude zveřejněn dnes v 18:00 hodin, bude věnován traktoru CLAAS AXION 960 TERRA TRAC a secím strojům Väderstad Tempo TPF8 a Väderstad Spirit 300R!

CLAAS AXION 960 TERRA TRAC - první polopásový traktor s plným odpružením

AXION 900 je vždy připraven na všechny velké úkoly: s motory o výkonu až 445 k, plynulou převodovkou CMATIC, která poskytuje jízdní komfort, a navýšeným tažným výkonem. Polopásový podvozek TERRA TRAC poskytuje o 15 % lepší trakci a o 50 % menší tlak na půdu. Jede plynule a pohodlně od 0,05 do 50 km/h. Traktor díky koncepci nízkých otáček šetří spoustu paliva. Traktor ovládáte intuitivně přes 12" dotykovou obrazovku CEBIS a nechybí systém CEMOS pro optimalizaci traktoru. Pouhým stisknutím tlačítka souvraťová automatika CSM a systém řízení s funkcí TURN IN převezmou všechny otáčecí manévry.

Väderstad Tempo TPF8 – přesné setí a maximální flexibilita

Väderstad Tempo je velmi rychlý a přesný secí stroj nové generace, který nabízí bezkonkurenční přesnost při dvojnásobné rychlosti běžných secích strojů. Tempo pracuje skvěle ve všech podmínkách – na nezpracované (no-till), omezeně zpracované (min-till) i konvenčně zpracované půdě. Plodina získá nejlepší možné počáteční podmínky, což vede k rovnoměrnému vzcházení.

Väderstad Tempo
Väderstad Tempo

Väderstad Spirit 300R - výhody malého secího stroje a vysoká přesnost větších modelů

Pneumatický secí stroj Spirit s aktivním přítlakem botek provádí urovnávání, přípravu seťového lůžka, opětovné utužení, setí a uválení v jednom přejezdu. Je známý svojí velkou přesností při vysokých pracovních rychlostech na poli. Díky individuálnímu řízení hloubky řádků umístí Spirit osivo vždy do požadované hloubky. Výhodou tohoto řešení je rovnoměrné vzcházení plodin na celém poli. Spirit R je vybaven novou generací přesného dávkování. Výsevek je možné snížit až na 1 kg na hektar, zvládá však i velké výsevky, takže nijak neomezuje kapacitu stroje. Osivo se dávkuje dvěma jednotkami Fenix III, z nichž každá zásobuje jednu polovinu stroje, což umožňuje jednoduše vypnout polovinu stroje přímo z kabiny. Když je Spirit R 300S vybaven systémem SeedEye pro sledování a počítání semen, je možné vizualizovat proces setí v reálném čase.

Väderstad Spirit 300R
Väderstad Spirit 300R

Zůstaňte naladěni

Premiéra dalších jednotlivých tematicky naladěných pořadů proběhne ve dnech 18. února a 25. února vždy v 18:00 hodin. Pořady provádí moderátorka Daniela Písařovicová.

Středobodem online programu jsou stránky www.agroportal24h.cz nebo www.facebook.com/agroportal24h a www.agrall/dod nebo www.facebook.com/zemedelskatechnika, kde jsou pořady ke zhlédnutí.

AGRALL zemědělská technika a.s. působí prostřednictvím svých deseti prodejních a servisních středisek na českém trhu již 30 let. Je výhradním dovozcem strojů značek CLAAS a Väderstad do České republiky. Kromě nejnovější techniky nabízí také kompletní portfolio prověřených strojů a služeb v oblasti použité a předváděcí techniky.