Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Vlajková loď série S se zcela novým ovládáním SmartTouch

Aktualizováno: 6. 3. 2017

Valtra rozšiřuje čtvrtou generaci traktorů série S o nový model S394, který se představil na veletrhu Sima v Paříži. Nový model o výkonu 405 koní a točivém momentu 1600 Nm nenabízí pouze vyšší výkon, ale též zcela přepracované prostředí obsluhy s novými ovládacími prvky v prostorné, pneumaticky odpružené kabině. Nová multifunkční loketní opěrka Valtra SmartTouch posouvá komfort ovládání traktoru na novou úroveň. Valtra SmartTouch, která bude k dispozici na všech modelech čtvrté generace série S, umožňuje plné přizpůsobení funkčních ovládacích tlačítek a uživatelských nastavení potřebám obsluhy.

 

Spolehlivý motor a převodovka

Nový model S394 je poháněn motorem AGCO Power 84 AWF s dynamickým navyšováním výkonu pro všechny druhy vykonávaných činností. Náklady na údržbu motoru jsou nyní ještě nižší díky hydraulicky ovládaným ventilům. Nový management řízení výkonu motoru dále navyšuje výkon, který je v daném okamžiku k dispozici. Valtra série S byla prvním modelem traktoru, na kterém byl v roce 2008 představen systém snižování emisí SCR, současná čtvrtá generace traktorů série S představuje nejnovější verzi tohoto systému.

Výkon je přenášen přes spolehlivou plynulou převodovku AVT. Obsluha si může vybrat mezi automatickými režimy ovládání převodovky pedálem a nebo multifunkční pákou za účelem optimalizace spotřeby paliva, výkonu motoru a jízdního komfortu. K dispozici je rovněž manuální režim ovládání převodovky. Zadní tříbodový závěs má zvedací sílu 120 kN, přední 50 kN. Výkon hydraulického čerpadla se systémem Load sensing činí až 205 l/min, k dispozici je šest hydraulických okruhů vzadu a tři vpředu.

Traktory Valtra jsou proslavené systémem otočného řízení pro práci v obou směrech. Otočné řízení TwinTrac zvyšuje efektivitu práce např. při sečení, frézování, štěpkování apod. Při práci s otočným řízením klesá spotřeba paliva a čas potřebný na vykonávanou práci až o 10% a to hlavně díky lepší viditelnosti na přípojné nářadí, vyšší zvedací kapacitě zadního tříbodového závěsu, lepší manévrovatelnosti a pohodlnější pozici obsluhy při práci. 

Ovládání SmartTouch

Valtra SmartTouch umožňuje obsluze snadnou dostupnost všech ovládacích prvků díky ergonomické loketní opěrce ve spojení s multifunkční ovládací pákou, ovládacími prvky hydraulických okruhů, tříbodového závěsu a vývodové hřídele, stejně jako dotykového displeje terminálu a panelu s ovládacími tlačítky. 

Páka pojezdu s programovatelnými tlačítky umožňuje obsluze ovládat traktor aniž by musela zvednout ruku z loketní opěrky. Páka je na loketní opěrce umístěna ve svislé poloze, umožňující přirozenou polohu a pohyb ruky vpřed a vzad při ovládání pojezdu. Provedení multifunkční páky umožňuje obsluze odpočinou svému zápěstí a palci pokud právě ovládá kolébkové přepínače. Páka je opatřena měkkým gumovým povrchem příjemným na dotek, který zároveň zabraňuje sklouznutí ruky při jízdě v členitém terénu. Celou pákou se dá pohybovat do stran a vpřed a vzad, podobně jako s počítačovou myší.

Dotykový displej ovládacího terminálu o velikosti 9” je navržen pro snadné ovládání traktoru a všech jeho pokročilých funkcí jako je souvraťový management U-Pilot, automatické navádění Auto-Guide a další systémy precizního hospodářství. Ovládání terminálu je jednoduší a intuitivnější, nežli ovládání moderního chytrého telefonu: interaktivní obrázek traktoru umožňuje jednoduchý přístup ke všem funkcím a nastavení za méně než tři kliknutí nebo posunutí prstu po displeji. Prostřednictvím Valtra SmartTouch lze nastavit neomezené množství profilů uživatelů nebo nastavení jednotlivých strojů. Displej dokáže komunikovat a pracovat se systémem automatického řízení Auto-Guide, systémem ISOBUS i s obrazem z přídavných kamer, takže není potřeba žádných dalších přídavných monitorů, jež by snižovali výhled z kabiny.

Sériová výroba nových modelů série S včetně modelu S394 začne v létě. Na podzim se pak s novými modely série S seznámí první zákazníci.

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.