TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Vlastní jméno na kapotě traktoru. To umožní Steyr v limitované edici

Zveřejněno: 6. 11. 2018

Patřičnou pozornost okolí slibuje Steyr, když budete řídit opravdu „vlastní“ traktor. Jak na to? U nově zakoupených traktorů CVT nabídne Steyr možnost si vložit své jméno do typového označení, které se nachází na kapotě traktoru.

Jak bude traktor vypadat s nejpoužívanějším českým jménem?

Rakouský výrobce Steyr umožní u traktorů modelové řady CVT vložit si své jméno do typového označení. Tato možnost se ale vztahuje na 200 nově zakoupených traktorů CVT. Modelová řada CVT zahrnuje celkem sedm traktorů o výkonu od 150 do 240 koní. A proč Steyr zvolil právě tuto řadu?

Steyr CVT je prý živoucí legendou. Prodalo se již více než 40 000 traktorů modelové řady CVT a uživatele má jak v zemědělství, tak lesnictví a komunálních službách. Řada CVT nedávno prošla modernizací. Nyní mají traktory CVT zdokonalenou přední nápravu, vyšší užitečné zatížení, precizní systém Quick Turn II a patentovaný brzdový systém S-Brake. Traktory, jak označení řady napovídá, jsou vybaveny převodovkou CVT. Jedná se o plynulou převodovku se čtyřmi mechanickými rozsahy, které zajišťují mechanickou vazbu za každých podmínek při práci na poli nebo v dopravě. Převodovka je spojena s motorem o objemu 6,7 litrů, který plní díky systémům Hi-eSCR, emisní stupeň Stage IV. Dále díky systému ISOBUS III může připojené nářadí ovládat traktor, například pro zastavení apod.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Steyr

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.