Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 1.5.

Voděodolná a prodyšná textilie JUTA Green Netex pro zakrytí balíků sena nebo slámy

Zveřejněno: 27. 10. 2023

V tomto článku představíme krycí voděodolnou a prodyšnou textilii Green Netex, tedy produkt určený pro zakrytí kulatých či hranatých balíků sena či slámy nebo dalších zemědělských produktů uvnitř hal.

Plachta Green Netex pro zakrytí balíků sena nebo slámy.

Opět chceme Vás, čtenáře Agroportal24h.cz, pozdravit a informovat o aktuálních novinkách. Jak již z dřívějška dobře víte, JUTA svou produkcí pokrývá celou škálu produktů od síťovin a motouzů do svinovacích lisů, senážní strečové fólie, plachty na silážní jámy, silážní vaky až po krycí plachtu se zátěžovými pytli na silážní jámy. Další je sortiment určený pro domácnost či zahradu. Nyní je lépe dohledatelný v nově prezentovaném e-shopu: https://eshop.juta.cz/

Novou atraktivnější formou tak prezentujeme exkluzivní nabídku vybraných zemědělských produktů, tentokrát nejen obalových zemědělských materiálů, ale i část určenou pro stavebnictví či geosyntetiku. Jsme ryze česká firma a děláme maximum pro to, abychom našim farmářům mohli nabídnout co nejlepší kvalitu za rozumnou cenu.

V tomto článku představíme krycí voděodolnou a prodyšnou textilii JUTA Green Netex, tedy produkt určený pro zakrytí kulatých či hranatých balíků sena či slámy nebo dalších zemědělských produktů uvnitř hal. Vyrobený materiál je PP netkaná textilie a z vrchní strany umožňuje vodě volně stékat v případě deště či sněhových přeháněk. Naopak vnitřní strana směrem k balíkům je prodyšná a zamezuje tak možné tvorbě případných plísní a umožňuje lepší dýchání i v případě naskládání balíků s vlhčím povrchem. Dobře přiléhá při překrývání, pokud instalujeme na velkém stohu více textilií. Samozřejmostí je odolnost vůči větru, přetržení a rezistence k UV záření.

Důležitým faktem je, že samotná výroba od tkaní textilie ke konečnému prošívání probíhá v závodě JUTA. Nejedná se tak o žádný překoupený levný produkt.

Podobně jako u předešlé generace krycí textilie JUTA Back Netex (230 g/m2), kterou jsme dříve nabízeli, se nová generace geotextílie šije z pruhů širokých 4,2 metrů k sobě dle požadované délky (max. 25 metrů). Švy jsou vždy napříč krycí textilie na rubové drsné straně. Okraje plachet s aplikovanými kovovými očky nebo našitými popruhy jsou zesíleny přeložením. Způsob kotvení záleží na zvyklostech jednotlivých zákazníků. Dle našich zkušeností někdo používá jako zátěž pneumatiky, jiný zase zátěžové pytle s pískem přichycené ke kovovým očkům nebo popruhům (nově nabízená varianta).

Zobrazení detailu prošití pevných spojů jednotlivých textilií mezi sebou.
Zobrazení detailu prošití pevných spojů jednotlivých textilií mezi sebou.
Náhled na možná provedení dvou variant uchycení na stoh dle specifikace zákazníka.
Náhled na možná provedení dvou variant uchycení na stoh dle specifikace zákazníka.

VARIANTA A: kovová očka po obou stranách (ve vzdálenosti 1,2 metru od sebe).

VARIANTA B: závěsné popruhy (všitá ucha) (ve vzdálenosti 1,2 metru od sebe).

Tabulka s rozměry plachet.
Tabulka s rozměry plachet.

Rozměry textilie sloužící k přikrytí stohů s balíky vyrábíme v základní šíři 9,8 nebo 10,4 metrům s délkou 12,5 a 25 metrů. Jako ideální volbu pro možnost manipulace s jednou velkou textilií sešitou z několika pruhů doporučujeme maximální délku 25 metrů. Pro dlouhé stohy se textilie překrývají s cca 30 cm ve směru větru, aby nedošlo k podfouknutí. Rubový povrch textilie je drsný, lépe přilne k balíkům a plachta zůstává stále napnutá.

  • Barevné provedení: světle zelená

  • Materiál: PP netkaná textilie, 140 g/m2

  • UV stabilizace

Možné další použití krycí textilie Green Netex

Ptačí trus obsahuje mnohé parazity, řadu roztočů a také s sebou nese mnohá rizika možnosti zdravotních onemocnění nejen pro další hospodářská zvířata. Zamezení výskytu ptáků zcela nedokážeme zabránit a ti neodmyslitelně do přírodního koloběhu patři. V zemědělských prostorách však při skladování obilí, osiva či jiného krmiva hrozí jejich kontaminace či znehodnocení. Důležitým faktorem je tedy prevence prováděná nejenom pravidelnou návštěvou těchto prostor, či snížit riziko kontaminace přikrytím krycí textilii JUTA Green Netex a tím kvalitu vašich produktů ochránit.

Kondenzace vody při prudkých změnách teplot ve venkovním prostředí ve spodní části střešní krytiny plechových hal v uzavřených prostorách. To může vést k poškození odkapávající vodou do skladovaného obilí či jiného skladovaného materiálu, hrozí vznik plísní.
Kondenzace vody při prudkých změnách teplot ve venkovním prostředí ve spodní části střešní krytiny plechových hal v uzavřených prostorách. To může vést k poškození odkapávající vodou do skladovaného obilí či jiného skladovaného materiálu, hrozí vznik plísní.

Rádi bychom též poděkovali všem našim zákazníkům za věrnost.

Můžete využít možnosti objednat naše nejnovější produkty. Zboží je možno kdykoliv nakoupit přímo od našich prodejců nebo můžete také využít širokou prodejních síť našich obchodních partnerů po celé ČR.