Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Vogelsang BlackBird®: Nová dimenze přesnosti pro ekologickou aplikaci tekutých hnojiv

Zveřejněno: 12. 9. 2023

Přesnost je rozhodujícím faktorem pro hospodárné a nízkoemisní hnojení šetrné k půdě, rostlinám a životnímu prostředí. A to je přesně to, co nabízí aplikátor s taženými botkami BlackBird® od společnosti Vogelsang GmbH & Co. KG.

Vogelsang BlackBird® je vybaven nejmodernější generací rozdělovacích hlav výrobní řady ExaCut ECQ.

Kejda je cenná surovina. Pokud jsou zemědělci schopni pokrýt potřebu živin pěstovaných rostlin organickým hnojivem, mohou se obejít bez umělých hnojiv a ušetřit tak nemalé náklady. Cílená a přesná aplikace kejdy či digestátu umožňuje modernímu zemědělství fungovat udržitelněji a podporovat triádu hospodárnosti, ekologie a společenské přijatelnosti. To podporujeme i my našimi efektivními stroji.

Optimalizovaný tvar aplikačních botek stroje Vogelsang BlackBird® zajišťuje rozhrnutí vzrostlých plodin. Díky nastavitelnému aktivnímu přítlaku pronikají nože botek snadno do zeminy a vytvářejí žlábky s rozestupem 25 cm, do kterých je přesně aplikováno tekuté hnojivo. Hnojivo se tak dostává přímo ke kořenům rostlin – přesně tam kde ho rostliny potřebují.

Vogelsang BlackBird® je vybaven nejmodernější generací rozdělovacích hlav výrobní řady ExaCut ECQ, které nabízí vysokou kapacitu a díky optimalizované geometrii zajišťují stabilní a precizní distribuci hnojiva. Navíc jsou vybaveny gravitačním odlučovačem cizích těles a konstruovány pro velmi jednoduchou a rychlou údržbu.

S aplikačními záběry 12 až 24 metrů dokáže Vogelsang BlackBird® uspokojit potřeby každého zemědělského podniku.
S aplikačními záběry 12 až 24 metrů dokáže Vogelsang BlackBird® uspokojit potřeby každého zemědělského podniku.

Rozdělovací hlavy jsou uloženy na aplikačních ramenech, která jsou montována k robustnímu centrálnímu rámu. Inovativní konstrukce rámu zajišťuje dokonalé kopírování terénu a kompenzaci náklonu a kmitání.

Aplikátor Vogelsang BlackBird® je možné namontovat na téměř jakoukoliv cisternu s průměrem do 2,1 metru a to buďto napevno nebo na čtyřbodový závěs. Po sklopení ramen nepřesahuje transportní šířka soupravy 3 metry.

S aplikačními záběry 12 až 24 metrů dokáže Vogelsang BlackBird® uspokojit potřeby každého zemědělského podniku. Pro zajištění co největší flexibility je možné manuálně či automaticky pomocí systému CFC redukovat pracovní záběr. Od pracovní šířky 21 metrů lze boční ramena ovládat samostatně, což nabízí možnost vyhýbat se překážkám s nejvyšší možnou přesností.

Od plnění cisteren až po aplikaci na pole: pro hospodárné a udržitelné hospodaření s kejdou je důležité mít spolehlivě a efektivně fungující techniku, která se přizpůsobí individuálním potřebám každé farmy.