Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Výhody Alpha Motion už i pro menší traktory. Řada Master přichází

Zveřejněno: 13. 8. 2018

Vysoce kvalitní krmivo je základem pro zdraví hospodářských zvířat. Použití správných žacích strojů je jedním z faktorů, které mají významný vliv na kvalitu krmiva. Žací stroje Pöttinger se systémem Alpha Motion budou k dostání i pro méně výkonné traktory.

NOVACAT 301 ALPHA MOTION MASTER

Pöttinger řadu let nabízí žací stroje řady Novacat Alpha Motion. Nyní uvádí na trh novou řadu Master s pěti modely: diskové sekačky Novacat 261, 301 a 351 Alpha Motion Master a dvou bubnových sekaček Eurocat 311 Alpha Motion Master a Eurocat 311 Alpha Motion Plus Master.

Nové modely Master se agregují do předního tříbodového závěsu traktoru. Žací stroj je o 34 cm blíže k traktoru díky nové upevňovací hlavě. Tím pádem se nachází těžiště blíže k traktoru. Zároveň se tím výrazně zlepšuje rozložení hmotnosti mezi přední a zadní nápravou. Úspora hmotnosti o více než 40 kg minimalizuje spotřebu paliva. Výška zdvihu v přepravní poloze je u všech modelů 30 cm.

Žací stroje mohou být agregovány s menšími traktory (maximálně 28 "pneumatiky na přední nápravě).

Jak je z fotografie patrné, nové žací stroje přinášejí i nový svítivý a atraktivní světle šedý nosný rám. Navíc modely Master mají také osvědčenou kinematiku modelů Alpha Motion a stabilní lištu Tri Drive pro lepší přenos výkonu a dlouhou životnost.

Kopírování terénu

Zvláštností Alpha Motion je sofistikovaná kinematika nosného rámu. Pomocí přídavného zařízení Alpha Motion se celý nosný rám přizpůsobí zemi. Každý pohyb žacího ústrojí ovládá nosný rám a způsobuje "plovoucí řez". Žací jednotka je účinně chráněna proti náhlým nárazům.

Jak funguje Alpha Motion?

Autor: Milan Jedlička
Foto: Pöttinger

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.