Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Výrobce traktorů Goldoni přebírá belgická firma Keestrack působící ve stavebnictví

Zveřejněno: 17. 3. 2021

Firma Keestrack převezme italského specialistu na výrobu traktorů Goldoni. Keestrack je mezinárodním výrobcem těžebních, recyklačních a stavebních strojů. Tímto krokem chce rozšířit působení na zemědělském trhu. Firma též oznámila, že chce rozšířit i nabídku v segmentu stavebnictví.

Ovocnářství a vinařství jsou tradičními obory traktorů Goldoni. Zdroj foto - tisková zpráva Keestrack

Jako nezávislá rodinná mezinárodní firma, je Keestrack veden majiteli Keesem Hoogendoornem a jeho manželkou Annet Schoenmaker. Sídlo společnosti je v belgickém Bilzenu. Společnost přímo zaměstnává více než 700 zaměstnanců v jejich mezinárodních výrobních, distribučních a servisních podnicích. Dnes je firma Keestrack obchodně a servisně zastoupena ve více než 50 zemích na všech kontinentech, s více než 75 distribučními a servisními středisky.

Po celá desetiletí je firma Keestrack úspěšná a rok od roku roste. „Po zvážení mnoha možností jsme se vědomě rozhodli ve prospěch italské společnosti Goldoni, zejména kvůli její rodinné tradici, jejíž hodnoty jsou velmi podobné našim. Naším cílem je udržet tuto značku s dlouhou historií naživu a podporovat místní ekonomiku a zaměstnanost,“ vysvětluje Kees Hoogendoorn, prezident skupiny Keestrack.

Traktor Goldoni plní drtič Keestrack K3. Zdroj foto - tisková zpráva Keestrack
Traktor Goldoni plní drtič Keestrack K3. Zdroj foto - tisková zpráva Keestrack

„Současné obchodní oblasti obou společností nabízejí četné synergie ve výrobních technologiích i v organizaci zásobování a prodeje. Z toho bude mít Goldoni přímý prospěch,“ zdůrazňuje Peter Hoogendoorn, viceprezident mezinárodní skupiny Keestrack, která provozuje vlastní výrobní závod na drtiče v Itálii. Výrobní závod má i v České republice (Šternberk).

Keestrack je významným výrobcem drtičů. Zdroj foto - tisková zpráva Keestrack
Keestrack je významným výrobcem drtičů. Zdroj foto - tisková zpráva Keestrack

Keestrack již má zavedenou jasnou strategii pro rychlé obnovení výroby traktorů Goldoni. Důraz je kladen na výrobu vysoce kvalitních speciálních traktorů, přepravních vozidel i jednonápravových traktorů a nosičů nářadí. Využívány budou tradice společnosti Goldoni a inovace společnosti Keestrack.

Italský výrobní závod Goldoni v Migliarina di Carpi poblíž Modeny nabízí 102 000 m² prostoru. Zdroj foto - tisková zpráva Keestrack
Italský výrobní závod Goldoni v Migliarina di Carpi poblíž Modeny nabízí 102 000 m² prostoru. Zdroj foto - tisková zpráva Keestrack

„Produktové portfolio bude založeno na požadavcích zákazníků. Budeme optimističtí ohledně budoucnosti a brzy představíme první traktory řady K. Ve spolupráci s Keestrack se také plně spoléháme na stávající síť prodejců Goldoni,“ vysvětluje Roberto Lopes, výkonný ředitel Keestrack v Itálii.

Značka Goldoni existuje od roku 1926. V roce 2018 dosáhla tržeb 50 milionů eur. Jako rodinná společnost má Goldoni stejné hodnoty a má podobnou filozofii orientovanou na zákazníka jako Keestrack.

Díky této akvizici společnost Keestrack v Goldoni udrží 110 pracovních míst. Je také přesvědčena, že si Goldoni udrží skvělou pověst.

Čína dala ruce pryč

Společnost Goldoni se v roce 2015 dostala do finančních potíží. Do společnosti však vstoupil asijský gigant Lovol Heavy Industry Ltd, který měl s traktory Goldoni velké plány. Lovol Heavy Industry už totiž vlastnil historickou značku Arbos. V roce 2015 vznikla skupina Lovol Arbos Group Spa, kterou ze 100 % kontrolovala společnost Lovol Heavy Industry. Cíl byl jasný, dosáhnout velké expanze, vzorem byla japonská Kubota. Výrobní řadu později doplnily traktory pod značkou Arbos. První problém nastal v roce 2017, kdy skupina Arbos zaregistrovala přes 2600 traktorů – tím konkurenci nechala za sebou. Realita ale byla jiná – většina těchto traktorů ani nevyjela na pole. Italská média tento rok přezdívají jako „rok papírových traktorů“. Číňanům příliš nepomohlo ani představení nového traktoru o výkonu 100 koní. I když byl technicky dobrý, ve vysoce konkurenčním prostředí se neuchytil. Výkonnější traktory na trh už nepřišly. Minulý rok přišla z Itálie zpráva, že čínská mateřská společnost ustupuje a hodlá se vzdát projektu. Nyní je Goldoni opět zachráněn, záchranné lano hodila již zmíněná firma Keestrack.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Keestrack

1) z podkladů Keestrack, trattoriweb.com

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.