Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 2.5. – svátek slaví Zikmund

Výrobní závody AGCO budou ekologičtější

Zveřejněno: 12. 4. 2024

Cesta k dekarbonizaci začíná ve výrobních závodech společnosti AGCO a pokračuje až na pole zemědělců. Společnost tak činí tím, že zemědělcům nabízí výběr řešení čisté energie, od elektrifikace výrobků s nižším výkonem až po vývoj motorů kompatibilních s vodíkem a biometanem.

Výroba traktorů Fendt.

Příkladem účelově zaměřených inovací společnosti v roce 2023 bylo uvedení prvního bateriového elektrického traktoru Fendt e107 V Vario a oceňovaného motoru CORE75 AGCO Power, který stejně jako všechny motory AGCO Power může pracovat na hydrogenovaný rostlinný olej.

Společnost AGCO pokračovala v plnění svých závazků v oblasti udržitelnosti napříč celým podnikem. V rámci pokračujícího úsilí o nalezení efektivnějších řešení a dosažení většího výkonu s menšími náklady si společnost AGCO stanovila tři nové cíle v oblastech dekarbonizace provozu a hodnotového řetězce a snížení dopadu těchto činností na životní prostředí.

Snížení absolutních emisí v rozsahu 1 a 2 o 55 % do roku 2030 a o 90 % do roku 2050: Další milník pro dlouhodobý cíl v oblasti klimatu následuje po překročení původního cíle společnosti AGCO v oblasti snižování emisí v roce 2022.

Do roku 2026 odklonit > 90 % odpadu, který není nebezpečný, od skládkování: Snížení množství odpadu v globálních výrobních závodech je prvořadé, protože 95 % veškerého odpadu vyprodukovaného v rámci všech provozů společnosti AGCO je spojeno s výrobními závody.

Snížení absolutního odběru vody o 10 % do roku 2026: Nový cíl v oblasti hospodaření s vodou je zaměřen na výrobní závody v regionech s nedostatkem vody.