Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Vznikl nejvýkonnější traktor na světě s CVT převodovkou

Zveřejněno: 24. 11. 2017

Společnost New Holland představila svou inovativní automatickou převodovku Auto Command pro traktory řady T9. Série pěti modelů generuje maximální výkon od 429 koní až po 605 koní. Nejvýkonnějším traktorem na světě s převodovkou CVT se tedy stává top model T9.600 AC.

NH T9

"T9 Auto Command je ideální pro zákazníky, kteří očekávají od svého exkluzivního traktoru efektivitu, všestrannost a výkon. „ řekl produktový manažer Sean Lennon. Nové traktory řady T9 prý patří momentálně k nejvíce všestranným výkonným traktorům. Poloměr otáčení traktorů je 10,7 m. S traktory je možné jezdit po silnici i přes to, že disponují obutím 900/60 R42.

Převodovka Auto Command

Převodovka Auto Command nabízí plynulou jízdu, již se osvědčila na jiných traktorech New Holland. Ovládání stroje usnadňuje loketní opěrka SideWinder s plně integrovaným barevným dotykovým displejem IntelliView a multifunkční páčka CommandGrip. CommandGrip nabízí programovatelná tlačítka a umožňuje řídit rychlost traktoru. Převodovka Auto Command poskytne nekonečný počet převodů, které lze dokonale přizpůsobit prováděné práci.

Převodovka Auto Command  automaticky nastavuje výkon motoru a rychlost vozidla tak, aby traktor splňoval požadavky pro maximální efektivitu provozu, ať už se jedná o těžké, lehké nebo různé tažné operace. Rychlá akcelerace během přepravy, rychlost 40 km/h u všech typů pneumatik a efektivní chod motoru při 1650 ot/min znamenají obrovskou výhodu oproti ostatním převodovkám.

Díky vynikající nízké rychlosti a přesné regulaci otáček s bezstupňovými skupinami se dosahuje nejvyšší výkonnosti ve srovnání s rychlostními stupni převodovky Powershift. Intuitivní automatické ovládání výkonu motoru a rychlosti vozidla, plynulé nastavení rychlosti a brzdění bez spojky zajišťují, že řidič je mnohem méně unavený, což je přínosem pro každodenní produktivitu.

Autor: Milan Jedlička
Foto: New Holland

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.