50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Wacker Neuson měl v roce 2019 rekordní obrat, silná poptávka je po strojích Kramer a Weidemann

Zveřejněno: 7. 4. 2020

Skupina Wacker Neuson (Kramer a Weidemann), přední výrobce lehkých a kompaktních strojů, měla v roce 2019 rekordní obrat 1,9 miliard eur - to je o 11,2 % více než v roce 2018. Prodejům se dařilo ve všech regionech a obchodních segmentech.

Kompaktní nakladač Weidemann

Skupina těží především z pozitivních trendů na evropských a severoamerických stavebních trzích a ze silné poptávky po strojích značky Kramer a Weidemann. Přes rekordní obrat se zisk v roce 2019 snížil o 5,7 % na 153,1 milionu eur. Evropa zůstala v roce 2019 opět nejdůležitějším cílovým regionem. Skupina má za cíl prohloubit spolupráci s externími finančními partnery, zejména v souvislosti s expanzí v Severní Americe. Skupina uzavřela své výrobní zařízení v Itatibě. Kromě toho byla výroba doplňkových produktů, jako jsou čerpadla a přenosné generátory, buď zadána externím výrobcům, nebo prodána. Aby skupina uspokojila vyvíjející se poptávku zákazníků po digitálních službách, v roce 2019 spustila a rozšířila řadu digitálních řešení, včetně služby „WeCare“ a „EquipCare“.

Kvůli koronaviru letos nebude vyroben požadovaný počet strojů. Lze také očekávat závažné oslabení jednotlivých trhů, kde skupina působí. Skupina odhaduje obrat v roce 2020 mezi 1,7 a 1,9 miliardami eur.

Autor: Wacker Neuson
Foto: Wacker Neuson

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.