Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Yanmar zahajuje výrobu motorů v novém indickém závodě

Zveřejněno: 7. 2. 2022

Společnost Yanmar Engine Manufacturing India Pvt. Ltd (YEMI) oznámila zahájení výroby ve svém novém moderním závodě na výrobu průmyslových motorů, který se nachází v Origins Industrial Estate ve státě Tamil Nadu v Indii.

Nový závod Yanmar bude vyrábět 80 000 kusů průmyslových motorů třídy 15 až 37 kW ročně.

Nový závod Yanmar bude vyrábět 80 000 kusů průmyslových motorů třídy 15 až 37 kW ročně, přičemž výrobní kapacita se plánuje zvýšit na 160 000 kusů. Motory Yanmar budou dodávány do Indie, která je významnou zemědělskou zemí, a také do Evropy, Spojených států, Asie a dalších regionů, kde je silná poptávka.

Závod bude nejprve vyrábět motory pro traktory značky Yanmar vyráběné společností International Tractors Ltd (společný podnik společnosti Yanmar) a pro další výrobce v zemědělství a stavebnictví.

Nový závod Yanmar je vybaven stejnými systémy výroby a kontroly kvality, jaké se používají v Japonsku, aby byla zajištěna vysoká kvalita výroby motorů.
Nový závod Yanmar je vybaven stejnými systémy výroby a kontroly kvality, jaké se používají v Japonsku, aby byla zajištěna vysoká kvalita výroby motorů.
„V rozvíjejících se zemích, jako je Indie, které zažívají rychlý hospodářský růst, se očekává, že poptávka po průmyslových motorech poroste s tím, jak se bude rozšiřovat mechanizace v zemědělství a stavebnictví”
uvedl Varun Khanna, generální ředitel společnosti YEMI.

Nový závod Yanmar se stane důležitou základnou pro budoucí rozšiřování celosvětového prodeje průmyslových motorů Yanmar.

Nový závod Yanmar je vybaven stejnými systémy výroby a kontroly kvality, jaké se používají v Japonsku, aby byla zajištěna vysoká kvalita výroby motorů. Kromě toho byly instalovány solární panely s celkovou roční produkcí přibližně 1 380 000 kWh. Spolu s využitím dešťové vody a zelených pásů bude závod tuto obnovitelnou energii využívat při svém provozu, čímž se výrazně sníží jeho dopad na životní prostředí.