Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Zemědělci se nebojí používat moderní aplikace. Důkazem je Firestone

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Mobilní aplikace pro chytré telefony Firestone byla spuštěna v roce 2011. Mobilní aplikace má pomoct zemědělcům v tom, jak správný mají zvolit tlak v pneumatikách u zemědělských strojů. Mobilní aplikace totiž obsahuje kalkulátor správného tlaku v pneumatikách. Dosud si aplikaci stáhlo více než 43 000 uživatelů, proto můžeme napsat, že ji zemědělci po celé Evropě přijali s nadšením.

Firestone

21 000 stažení bylo určeno pro telefony IPhone s operačním systémem iOS a další zařízení Apple. Více než 22 000 stažení patřilo chytrým telefonům se systémem Android.

Firma Firestone mobilní aplikace nově obohatí o novou pneumatiku Firestone Maxi Traction 65. Zemědělci tak budou opět vědět, jaký správný tlak pro tuto pneumatiku zvolit. Od tohoto kroku si firma slibuje další nová stažení aplikace. 

Pneumatika Maxi Traction 65 byla představená v květnu 2016 na výstavě Reifen Essen. Pneumatika Maxi Traction 65 rozšiřuje přednosti oblíbených pneumatik řady 65 pro středně velké traktory o ještě delší životnost a nižší provozní náklady – a má všechny předpoklady k tomu, aby se stala bestsellerem značky Firestone.

Mark Sanders, generální ředitel divize prodeje zemědělských pneumatik v Evropě ve společnosti Bridgestone Europe, k tomu říká: „Zemědělci hlasovali svými prsty! Místo hledání údajů v příručkách výrobců pneumatik, které jsou málokdy po ruce, když je člověk potřebuje, jim aplikace Firestone okamžitě poskytne správné hodnoty tlaku pro jejich rozměr pneumatiky, zatížení a rychlost jízdy.“

Správný tlak v pneumatikách je důležitý

Jak je všeobecně známo, správný tlak v pneumatikách má pozitivní vliv nejen na půdu. V opačném případě může napáchat velmi nehezké škody. Nesprávný tlak zkracuje životnost pneumatik a může utužovat půdu. Mnoho zemědělců jezdí na nadměrně nahuštěných pneumatikách, aby minimalizovali vydutí, k němuž dochází ve spodní části velké radiální pneumatiky. Tento zvyk žel zkracuje životnost pneumatiky a vede k většímu utužování půdy. Mobilní aplikace přijde v hod i v době, kdy zemědělec za den dělá s traktorem různé činnosti - střídají se práce na poli a v dopravě.

„Aplikace Firestone pro chytré telefony řeší tento problém tím, že umožňuje zemědělcům přizpůsobovat tlak v pneumatikách aktuálnímu zatížení. Díky tomu se zvyšuje efektivita zemědělských činností,“ říká Sanders. „A činí tak rychlým a snadným způsobem, který je uživatelsky přívětivý a ohleduplný vůči životnímu prostředí.“

Aplikace Firestone s kalkulátorem tlaku v pneumatikách je k dispozici po celé Evropě pro přístroje s operačními systémy iOS a Android v angličtině, francouzštině, němčině, holandštině, italštině a španělštině.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Firestone

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.