50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Zemřel Walter Krone. Díky němu do Spelle každoročně proudí tisíce zemědělců

Zveřejněno: 7. 1. 2021

Po dlouhé a vážné nemoci zemřel 3. ledna 2021 ve věku 79 let Walter Krone. Walter Krone byl v letech 1977 až 2001 výkonným ředitelem společnosti Krone Großhandels (později LVD Krone). Společnost se zabývá prodejem některých prémiových značek, kromě Krone to je John Deere, Lemken, Rauch a Grimme.

Walter Krone

Walter Krone v letech 1981 až 1987 také vedl francouzskou dceřinou společnost Krone France v Montataire. Walter Krone měl zálibu v marketingu, a tak později společnost Krone Großhandels přejmenoval na LVD Krone. Následně vybudoval početnou síť prodejců po celém Německu.

Nové sídlo Krone LVD o jehož rozvoj se Walter Krone hodně zasloužil
Nové sídlo Krone LVD o jehož rozvoj se Walter Krone hodně zasloužil

Walter Krone také stál za tradiční výstavou v LVD Krone ve Spelle – byla to regionální akce pro zemědělce a výrobce techniky. Výstava techniky se koná dodnes každý druhý březnový víkend, a to již od roku 1977. Už má nejen regionální, ale i mezinárodní přesah.

Walter Krone odešel do důchodu v červnu 2001. Poté osobně převzal různé projekty společnosti Krone zabývající se výrobou kamionových návěsů a zemědělské techniky. Provedl modernizaci muzea techniky Krone a v polovině května osobně představil novou výstavu v bývalých prostorách LVD Krone některým přátelům a bývalým pracovním kolegům.

Walter Krone je bratranec současného předsedy dozorčí rady společnosti Krone Holding Dr. Bernarda Krone. Po předčasné smrti svého otce, zakladatele společnosti Krone, převzal Bernard Krone vedení firmy v roce 1970.

Autor: redakce Agroportal24h.cz1)
Foto: Krone

1) z podkladů Krone

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.