Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 30.4. – svátek slaví Blahoslav

Nová verze elektrického krmného vozu Siloking eTruck 2012

Zveřejněno: 17. 4. 2024

Siloking na veletrhu Agritechnica 2023 představil novou verzi elektrického krmného vozu Siloking eTruck 2012 s objemem zásobníku 12 až 20 m3. Samojízdný Siloking TruckLine zaujme novou koncepcí individuálního pohonu míchacích šneků a kol a také vysoce kvalitními lithium-iontovými bateriemi.

Nová verze elektrického krmného vozu Siloking eTruck 2012.

Nový model Siloking TruckLine přichází se silným výkonem. Největší verze s kapacitou 20 m3 je novým základním modelem řady.

Nové modely jsou určeny zejména pro větší farmy a chovy, kde by mělo být krmení prováděno také elektricky a tiše. Nově instalované lithium-železo-fosfátové články zde zajišťují vysokou bezpečnost proti výbuchu a požáru a díky silnému 96voltovému napájení poskytují perfektní výsledek míchání a stejně efektivní a spolehlivý provoz i při dávkách 450 kg/m3.

Nová řada byla vyvinuta nejen pro maximální výkon a větší objemy, ale také pro nejvyšší pracovní a provozní komfort, absolutní spolehlivost a bezpečnost a estetický design. S výjimkou nejmenšího modelu Siloking eTruck 2012-12 s objemem 12 m3 a pouze jedním míchacím šnekem mají nové modely vždy dva míchací šneky, každý poháněný vlastním motorem. Celkový systémový výkon míchacího pohonu je 80 kW. To zajišťuje dokonalé míchání a homogenní krmnou směs i u kulatých balíků.

Kapacita baterií inovativních lithium-železo-fosfátových článků vozu Siloking eTruck 2012 je dostatečná pro dvě až 4 naplnění zásobníku a životnost baterií umožňuje 3 000 až 5 000 cyklů plného nabití. Díky krátkým nabíjecím cyklům, vysoké životnosti baterií, nižší hmotnosti a delší životnosti lze krmení a nabíjení těmito prakticky bezúdržbovými bateriemi dokonale naplánovat.

Nový Siloking eTruck 2012 využívá osvědčenou samonosnou kabinu. Ovládací panel obsahuje funkce pro míchání při 17 ot/min, řezání při 40 ot/min a vyprazdňování zbytků při 55 ot/min. Rychlost jízdy se pohybuje od 0 do 15 km/h. Odpružení a tlumení je u modelů Siloking eTruck hydraulické. Nový Siloking TruckLine je zaměřen na větší zemědělské podniky, kde je k dispozici manipulační technika, a ty ocení všechny výhody elektrického pohonu, jako je tichý provoz bez emisí a využití vlastní energie.