Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 23.4. – svátek slaví Vojtěch

Články na Agroportal24h.cz

Přesný přehled o stavu půdy, Fritzmeier představuje vylepšený vzorkovač půdy druhé generace Isaria Scout

(12.6.2020) Uvedení na trh modernizovaného vzorkovače půdy Isaria Scout proběhlo na mezinárodním zemědělském veletrhu Agritechnica 2019 v Hannoveru. Vzorkovač je vybaven novým obslužným terminálem, optimalizovaným softwarem a inovovaným systémem odebírání vzorků…

Klimatizace chránící před horkem a prachem v kabině nyní za výhodné ceny

(11.6.2020) E-shop enatruck.cz nyní nabízí za akční ceny vodní klimatizace a příslušenství k nim pro zemědělské a stavební stroje.

Rozhovor: Vše vsadili na „správnou“ modrou barvu

(11.6.2020) V druhé polovině března jsem navštívil Zemědělskou obchodní společnost Šestajovice – Jirny, a.s. Právě sem na začátek jara, dodal náš dealer tohoto regionu Arrow-Agri, nový secí stroj Monsun ME 600.

Nový Belarus 742.7 nahrazuje běloruskou traktorovou legendu a je speciálně vyroben pro Evropu

(11.6.2020) Belarus (MTZ) při příležitosti 74. výročí běloruského Minského traktorového závodu představil několik zásadních novinek. Jednou z nich byl traktor Belarus 742.7. Jedná se o prvního zástupce z ucelené nové generace traktorů určených speciálně pro evropský…

ATG rozšiřuje úspěšnou řadu lesních pneumatik 644 Forestar III o nové rozměry

(10.6.2020) Řada lesních pneumatik 644 Forestar III byla lesníky velmi dobře přijata a osvědčila se v praxi. Značka ATG/Alliance Tire Group nyní rozšiřuje nabídku o nové rozměry pneumatik.

Na co si dávat pozor u aku nářadí a jak jednoduše naložit se starou zahradní technikou

(10.6.2020) Zahrádkaření mají Češi prostě v krvi. Během letošního jara navíc kvůli pandemii koronaviru na svých zahradách či chatách trávili ještě více času než obvykle. To dokazují i data jarních prodejů osiv, substrátů, dalších zahrádkářských potřeb a také…

Ceny malotraktorů Agrostroj v ČR v 90. letech, pohled o čtvrtstoletí zpátky

(8.6.2020) 90. léta jsou už historií. Podívejte se, kolik stály malotraktory Agrostroj od českého výrobce z Prostějova. Malotraktory se tam vyrábí dodnes a přinášíme i aktuální ceny pro porovnání.

Bobulky jako v bavlnce. Revoluční systém Noria u sklízečů vinné révy oslavil 40 let

(5.6.2020) U sklízečů hroznů New Holland Braud oddělené bobulky zachytává patentovaný, maximálně šetrný kapsový systém Noria. Ten byl představen před více než 40 lety, dodnes významně přispívá k vynikajícímu výkonu a produktivitě sklízečů New Holland Braud.

Sovětská multikára měla být určena pro zemědělce, pohřbil ji rozpad SSSR

(5.6.2020) V 80. letech začala éra změn v SSSR. Sovětské politické špičky umožnily západnímu vlivu proniknout do společnosti. V rámci politiky „změn“ byla v té době zakoupena obrovská šarže mini-automobilů Multicar 25 vyrobených Německou demokratickou republikou.…

Čtyřrotorový shrnovač Kuhn GA 13031 je předurčen k vysokému plošnému výkonu

(4.6.2020) Jednoduchou konstrukcí se pyšní nový čtyřrotorový shrnovač Kuhn GA 13031, který doplňuje modelovou řadu zahrnující dva modely GA 13131 a GA 15131. Shrnovač byl prezentován loňském mezinárodním zemědělském veletrhu Agritechnica v Hannoveru.

V Rusku začnou letošní úrodu sklízet stovky bezpilotních kombajnů

(4.6.2020) Rusko se v posledních letech velmi angažuje ve vývoji bezpilotních sklízecích mlátiček. V rámci nového projektu Cognitive Agro Pilot bude letos osazeno přes 200 sklízecích mlátiček autopilotem, který zajistí autonomní sklizeň bez obsluhy v kabině stroje.

Speciální systém umí včas předvídat nejen nemoci zvířat, ale i možnou poruchu stroje John Deere

(3.6.2020) S nástupem umělé inteligence a digitálních technologií je snazší předpovědět možnou nemoc či nesrovnalost ve zdravotním stavu hospodářských zvířat ještě před tím, než se naplno a viditelně projeví. Nový systém Expert Alerts firmy John Deere je příkladem,…

Traktory střední třídy Massey Ferguson 4700 M dostaly novou převodovku Dyna-2 a líbivý design

(3.6.2020) Massey Ferguson uvádí na trh novou modelovou řadu traktorů střední třídy MF 4700 M, která zahrnuje tři nové modely od 82 koní do 100 koní a všechny přicházejí s možností zcela nové převodovky Dyna-2 s technologií Speedmatching.