50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

50 mini-smykových nakladačů GIANT míří do Boels Rental. Nejvíce jsou poptávány v Německu a Beneluxu

Zveřejněno: 21. 7. 2020

Vlivem stále rostoucí poptávky po smykem řízených mini-nakladačích rozšiřuje půjčovna strojů Boels Rental svůj strojový park o 50 modelů SK252D od nizozemského výrobce TOBROCO-GIANT. Klíče si převzal slavnostně z rukou obchodníka Luuka van Kessela správce strojového parku Sander Mulders.

Mini-smykový nakladač GIANT

První stroje byly předány začátkem května. Zbytek bude dodán postupně během několika příštích měsíců. Nakladače budou dále distribuovány do zemí Beneluxu a Německa, kde je poptávka po tomto typu nakladače největší. „Tyto stroje jsou neuvěřitelně univerzální, což vysvětluje rostoucí poptávku. My jako pronajímatel chceme co nejlépe vyhovět potřebám našich zákazníků, a proto jsme se rozhodli rozšířit naši flotilu o tento mini-nakladač. Věříme, že největšími cílovými skupinami pro tyto stroje budou zejména společnosti působící ve stavebnictví, zahradnictví a komunální sféře, ale samozřejmě také společnosti z jiných oblastí,“ řekl Mulders.

GIANT v testování vyhrál

Vedení společnosti Boels Rental před rozhodnutím pořídit stroje GIANT uspořádalo komplexní srovnávací test, ve kterém zkoumalo všechny přední hráče na mezinárodním trhu, kteří se taktéž zabývají výrobou mini-smykových nakladačů. Testovány a hodnoceny byly různé stroje různými týmy. Tímto způsobem padla volba na finální značku. Investor bral při výběru v úvahu nejen technické možnosti stroje, ale i servisní služby konkrétního dodavatele stroje. Boels Rental je mezinárodní půjčovnou strojů, takže dodavatel strojů GIANT musí být schopen poskytnout servis v mezinárodním měřítku.

„Celková jednoduchost a opravitelnost stroje je pro nás velmi důležitá. GIANT SK252D v podstatě vyžaduje jen malou údržbu. Stroj také nabízí zákazníkovi mnoho výhod. Je extrémně kompaktní a ovladatelný, takže jej lze použít téměř na všech místech a snadno se přepravuje. Stroj se také velmi jednoduše uvádí do provozu,“ uvedl Mulders.

Univerzální SK252D má provozní hmotnost 810 kg a je vybaven vznětovým motorem Kubota o výkonu 25 koní. Hydrostatický pohon čtyřmi silnými kolovými hydromotory PARKER poskytuje větší trakci, lepší jízdní vlastnosti a také delší intervaly údržby. Závěsná platforma řidiče nabízí pohodlí a snadno se sklápí. Díky tomu je stroj během přepravy ještě kompaktnější.

Na českém trhu jsou podle společnosti Vitaltech, která tyto nakladače dodává na český trh, k dispozici tři modely. Ty se od sebe liší motorem (výkonem – až 25 koní, počtem válců – dva nebo tři a značkou – Honda nebo Kubota) a provozní hmotností – 750 kg až 810 kg.

Přečtěte si také

Autor: Milan Jedlička
Foto: GIANT a archiv

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.