Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 30.4. – svátek slaví Blahoslav

AGCO otevře testovací farmu v Severní Dakotě

Zveřejněno: 9. 11. 2023

"Dakota Smart Farm" se věnuje vývoji udržitelných zemědělských postupů a vysoce hodnotných řešení precizního zemědělství.

AGCO otevře testovací farmu v Severní Dakotě.

AGCO oznamuje plány na vybudování nejmodernější testovací farmy v Casseltonu v Severní Dakotě. Cílem této strategické iniciativy je vyvinout inovativní zemědělské postupy pro vytvoření skutečně udržitelného zemědělského podniku, konkrétně se zaměřením na technologie přesného zemědělství.

„Společnost AGCO je nadšená, že může vybudovat farmu Dakota Smart Farm a věnovat zdroje na rozvoj udržitelných zemědělských postupů a nových technologií,“ uvedl Seth Crawford, senior viceprezident a generální manažer divize Precision Ag a Digital společnosti AGCO.

Inteligentní farma Dakota bude živou laboratoří pro vývoj a zdokonalování technologií, které optimalizují produkci plodin, využívání zdrojů a celkové řízení farmy. Tato iniciativa je součástí širšího záměru a vize společnosti AGCO vytvářet chytrá řešení zaměřená na zemědělce, která udržitelně uživí svět.

Kromě precizního zemědělství se farma AGCO zaměří na technologie modernizace pro mnoho značek zemědělské techniky. Řešení retrofit umožňují modernizaci stávajících strojů o pokročilé funkce a vlastnosti, což zemědělcům umožňuje využívat nejnovější technologie, aniž by museli svá zařízení zcela vyměnit. Investicemi do technologií retrofitů, jako je inteligentní snímání, autonomní funkce a datová konektivita, společnost AGCO zpřístupňuje udržitelné zemědělské postupy a umožňuje jejich dostupnost širšímu okruhu zemědělců.

Dakota Smart Farm bude sousedit s dalšími pozemky v inovačním areálu Grand Farm. Grand Farm je součástí rozsáhlejší vzdělávací a výzkumné iniciativy, jejímž cílem je urychlit technologické inovace pro farmy budoucnosti.