Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Agrifac Condor V dostane svěží vzhled, moderní techniku a ekologičtější motor

Zveřejněno: 10. 12. 2019

Od ledna roku 2020 budou z výrobní linky sjíždět nové samojízdné postřikovače Condor od nizozemské firmy Agrifac. Modelová řada Condor dostane facelift, který se týká vzhledu a motoru.

Modelová řada Condor dostane facelift, který se týká vzhledu a motoru.

Nejnovější generace samojízdných postřikovačů Condor bude dostupná od ledna roku 2020. S inovacemi se přiblíží k modelové řadě samojízdných postřikovačů Condor Endurance, která za design získala ocenění Red Dot Design Award. Nový Condor bude obsahovat i tzv. výhody „4 e for growers“ (jako má řada Condor Endurance).

Změnou je motor (v současné době nejsou k dispozici žádné podrobnosti o výkonu), který bude plnit emisní normu Stage V (výkon, ekologie) a standardní LED osvětlení (ekonomika, ergonomie). Motor bude vylepšen (účinnost, hospodárnost) a nabídne lepší spolehlivost. Kromě toho dojde k mnoha malým inovacím, které dále zlepší pohodlí.

Agrifac Condor bude nadále zaměřen na stabilitu, přesnost a inovace. Ve výbavě bude mít podvozek StabiloPlus, který zajišťuje vyrovnávání na nerovném terénu, a systém GreenFlowPlus, který ušetří chemikálie.

Nový postřikovač nabídne řídicí systém EcoTronicPlus, který je známý pro svoji srozumitelnost a jednoduchost. Vyráběny budou i verze Condor s větším rozvorem (WideTrackPlus) a větší světlou výškou (ClearancePlus).

V oblasti precizní aplikace postřiku budou uživatelé také těžit ze systémů, jako je AiCPlus (rozpoznávání a cílená aplikace na jednotlivý plevel pomocí kamerové technologie) a DynamicDosePlus (individuální dávkování pro každou jednotlivou trysku).

Současná verze v akci na jižní Moravě.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Agrifac

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.