50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Amazone otevírá novou továrnu v Německu

Zveřejněno: 15. 11. 2018

Dne 13. listopadu 2018 skupina Amazone oficiálně zahájila provoz nové továrny v průmyslové oblasti Bramscher Schleptrup. Výstavba trvala rok. Komplex zahrnuje montážní, expediční a skladovací haly o celkové ploše 16 000 m2 a administrativní budovu. Projekt si vyžádal investici ve výši kolem 16 milionů eur.

Nová továrna Amazone v Německu.

V budovách bude probíhat finální kompletace postřikovačů řady UX. Jelikož pracovní záběr těchto postřikovačů dosahuje až 40 metrů, haly musí mít dostatečný prostor a tím i ideální podmínky. Počet zaměstnanců ve výrobě, montáži, logistice a správě se v průběhu roku 2019 zvýší na přibližně 150.

Komplex se nachází přímo u dálnice A1 severně od Osnabrück, pouhých 25 kilometrů po silnici z centrály Amazone Hasbergen-Gaste. Amazone má k dispozici 24 hektarů, přičemž se zatím pouze zabrala menší část, takže v budoucnu je prostoru pro další fáze výstavby.

Slavnostní otevření.
Slavnostní otevření.

Nová továrna byla navržena pro výrobu velkých strojů. Tím, že v nové továrně bude probíhat finální montáž postřikovačů UX, uvolní se kapacita v ostatních závodech, což umožní optimalizaci výroby i v dalších divizích.

Nyní je poptávka po strojích Amazone celosvětově vysoká, takže firma vidí příležitost pro další růst.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Amazone

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.