Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

BEDNAR FMT obohatí produktové portfolio o tažené cambridge pěchy BEDNAR GALAXY GE

Zveřejněno: 31. 10. 2023

Novinkou v produktovém portfoliu společnosti BEDNAR FMT jsou tažené cambridge pěchy, které rozšiřují dosavadní nabídku segmentu strojů pro zpracování půdy. BEDNAR GALAXY GE představují univerzální tažené pěchy určené pro předseťovou přípravu půdy, válení pozemku po zasetí nebo provzdušnění luk a pastvin. BEDNAR GALAXY GE jde na přání osadit výsevní jednotkou BEDNAR ALFA DRILL 800, která nabízí další možnosti využití.

Nové tažené cambridge pěchy BEDNAR GALAXY GE.

Tažené pěchy BEDNAR GALAXY GE se vyrábějí ve dvou provedeních – BEDNAR GALAXY GE 6300 a 8300. Na základě označení jsou tyto pěchy dostupné s pracovním záběrem 6,3 až 8,3 metru. Pěchy mají třísekční koncepci. Vysokou předností a hlavním rozpoznávacím znakem pěchů BEDNAR GALAXY GE je vysoká robustnost a tuhost středového rámu i bočních křídel. Pěchy tak skutečně plní svůj účel – zpětně utužují půdu a velmi kvalitně pracují i v podmínkách těžkých a špatně zpracovatelných půd.

Jednotlivé sekce pěchů BEDNAR GALAXY GE jsou osazeny segmenty z vysokopevnostní kvalitní ocelolitiny. Na hřídeli se střídají dva typy segmentů: hladký (průměr 500 mm) a zubatý (průměr 530 mm). Velkou technickou předností pěchů BEDNAR GALAXY GE je stlačovací pružina, která se nachází na hřídeli. Pružina na hřídeli působí neustálým tlakem na jednotlivé prstence a zamezuje tak vytváření vůlí. Technické řešení stlačovací pružiny snižuje nároky na údržbu stroje a udržuje jednotlivé segmenty v přesné vzdálenosti od sebe.

Hydraulický přítlak bočních sekcí v základní výbavě

Boční rámy jsou kloubově spojeny se středovým. Kloubové spojení zaručuje nezávislé kopírování povrchu se stejným přítlakem na každou pracovní sekci díky systému hydraulického přítlaku. Systém hydraulického přítlaku zaručuje rovnoměrné rozložení hmotnosti mezi jednotlivé sekce tak, aby byl pozemek stejnoměrně utužen v celém pracovním záběru cambridge pěchů BEDNAR GALAXY GE.

Systém hydraulického přítlaku zaručuje rovnoměrné rozložení hmotnosti mezi jednotlivé sekce.
Systém hydraulického přítlaku zaručuje rovnoměrné rozložení hmotnosti mezi jednotlivé sekce.

Tažené pěchy BEDNAR GALAXY GE lze dále osadit například předním hydraulicky stavitelným páskovým smykem Crushbar. Jedná se o výbavu vhodnou pro kvalitní urovnání půdního profilu, zejména hrubé brázdy, nebo vyčesání stařiny, srovnání luk a pastvin.

Na přání jsou k dispozici i prostorné odkládací boxy pro sběr kamení v průběhu práce, hydraulicky ovladatelné kypřiče stop nebo výsevní jednotka BEDNAR ALFA DRILL 800, kterou lze využít pro přísev travin, výsev drobnosemenných plodin nebo aplikaci mikrogranulátu. BEDNAR GALAXY GE jsou ve standardu osazeny širokými pneumatikami o rozměru 500/50-17 pro vysokou stabilitu během transportu. Ve výbavě s hydraulickými brzdami je stroj homologován na transportní rychlost 30 km/h, vzduchové brzdy nabízí přepravní rychlost 30 km/h.