Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

BKT oznamuje výstavbu nového výrobního závodu na pneumatiky v USA

Zveřejněno: 5. 12. 2018

Indická společnost Balkrishna Industries Limited (BKT), která se zabývá výrobou pneumatik, chce postavit nový výrobní závod na terénní pneumatiky. Výrobní závod má stát na americké půdě. Byl by tak prvním výrobním závodem BKT mimo Indii.

BKT na veletrhu Agritechnica v Hannoveru.

Nový výrobní závod ve Spojených státech si vyžádá investici ve výši asi 100 milionů dolarů. Důvodem výstavby je stále rostoucí trh s pneumatikami. Evropa je v současné době největším trhem pro BKT, který představuje více než polovinu celkového obratu společnosti. Nicméně, americké trhy jsou stále více atraktivní díky stabilnímu růstu v několika segmentech.

Pozitivní vyhlídky vedly společnost BKT k tomu, aby se rozhodla založit novou dceřinou společnost v USA, která bude mít roční výrobní kapacitu přibližně 20 000 tun terénních pneumatik.

Projekt výstavby nové továrny na výrobu pneumatik v USA je v současné době v počáteční fázi. BKT hodlá koupit pozemky, které jsou považovány za nejvhodnější, do konce prvního čtvrtletí roku 2019. Dokončení projektu je naplánováno na konec března 2021.

Autor: Milan Jedlička
Foto: BKT

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.