Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 23.4. – svátek slaví Vojtěch

Bluetooth Breakthrough Awards - Fliegl Tracker stojí celosvětově na špičce

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Fliegl Tracker vyhrál finále o Bluetooth Breakthrough Awards 2016. V Las Vegas se konalo propůjčení cen. V nejlepší osmnáctce se Tracker prosadil nejdříve jako vítěz kategorie Výrobek, aby byl nakonec zvolen pro rok 2016 Bluetooth Breakthrough Awards OVERALL WINNER. „Samozřejmě se těšíme a jsme velmi pyšní na tento vynikající úspěch“, řekl šéf vývoje u Fliegl Agrartechnik. „Vyznamenat se celosvětově jako číslo 1 z více než 300 předložených novinek Bluetooth je velikým uznáním výzkumné práce, kterou u Flieglu odvádíme. Zároveň nás cena motivuje, abychom dále aktivně spoluutvářeli technologickou budoucnost.“

Fliegl

Tracker je nástroj Flieglu založený na rozpoznání vozidel Beacon. Fliegl-Beacons namontované na kombajn a na nákladní automobily (pro silniční přepravu) umožňují jednoznačně identifikovat každé vozidlo používající se pro sklizeň. Uzlovým bodem je mezistanice pro překládací vůz. Překládací vůz vybavený vážicím systémem Fliegl FWS může přes anténní komunikaci Beacon rozpoznat, který kombajn je jím vybaven a na který nákladní automobil překládá. Dosud toto připojení nebylo právně bezpečně možné ani schopné dokumentace. Fliegl Tracker uzavírá tuto mezeru. Inovací se cesta obilí z pole do skladu stává zdokumentovatelná bez nedostatků.

Bluetooth Special Interest Group (SIG) byla založena roku 1998. Jako majitel značky zboží Bluetooth® kontroluje vývoj standardů Bluetooth a žene vývoj celosvětově kupředu. Bluetooth SIG zveřejňuje specifikace Bluetooth, spravuje kvalifikační program, chrání značky Bluetooth a podporuje rozšíření rádiové techniky Bluetooth. Zájmová organizace čítá více než 28 000 členských podniků – mezi nimi celosvětový vůdce v oblasti telekomunikace, computingu, zábavní techniky, automotive a průmyslové automatizace. Ročně propůjčuje Bluetooth SIG ceny Breakthrough Awards v kategoriích Výrobek, Aplikace a Prototyp. Pro ceny za rok 2016 existoval obzvláště vysoký počet uchazečů i tvrdá konkurence v oblasti Bluetooth. Pro finále byly rovněž nominovány inteligentní kuchyňské aplikace jako prodejní terminály. 

V březnu 2016 bude Fliegl Agrartechnik prezentovat 2016 Bluetooth Breakthrough Awards OVERALL WINNER při Bluetooth World Event v Levi's®Stadium v Santa Clara, Kalifornie. Veletrhy poskytnou nejnovější Bluetooth trendy a technologie pro internet věcí.

Fliegl Tracker – výhody v přehledu:

  • Fliegl Tracker je nemanuální systém: manuální práce odpadá. Řidič nemá žádné zatížení.

  • Fliegl Tracker je nenáchylný k poruchám: chyby manuálními zadáními neexistují. Chyby, které neexistují, nemusejí být nákladně odstraněny.

  • Fliegl Tracker je založen na jednoduché technice: Pomocí Beacons staví Fliegl vědomě na technicky nekomplikovaném systému. Beacons jsou jednoduché, neporuchové vysílače.

  • Fliegl Tracker je nezávislý na výrobci: Beacons se hodí na každé vozidlo, jedno, jak staré a jedno, jakého má výrobce. Autopark vytvořený výrobcem může být nadále rozšiřován.

  • Fliegl Tracker lze lehce namontovat. Beacons jsou malé, lehké,vodotěsné, poháněné baterií a nezávislé na palubní elektronice a zásobování proudem (počet voltů).

  • Fliegl Tracker je nenáročný na údržbu: upustíme –li od výměny baterie, kterou může uživatel Beacon sám provést, nevyžadují Beacons žádnou údržbu, a nezpůsobují tedy žádné náklady na údržbu.

  • Fliegl Tracker zvyšuje bezpečnost v procesu sklizně: pro každý nákladní automobil vybavený Beacon lze v počítači vytvořit datový záznam, který mu přiřadí příslušné užitečné zatížení. Proces nakládání lze poté provést automatizovaně překládacím vozem FWS: naloženo bude přesné vhodné množství. Žádný nákladní automobil již nebude přeplněn.

  • Fliegl Tracker je nákladově příznivý: Beacons nejsou drahé. Cena za kus se pohybuje kolem 25 eur. Dodatečné vybavení kompletního autoparku pro sklizně je spojeno jen s nízkými investičními náklady.

Autor: Fliegl
Foto: Fliegl

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.