Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Bobcat na veletrhu Agritechnica 2023 poprvé předvedl své novinky

Zveřejněno: 29. 12. 2023

Na největším světovém veletrhu zemědělských strojů a zařízení Agritechnica 2023, který se konal od 12. do 18. listopadu 2023 v německém Hannoveru, představil Bobcat řadu nových produktů a technologických novinek.

Výstavní plocha Bobcat na Agritechnica 2023.

Nový prémiový model Bobcat L95 opět nabízí vynikající kombinaci vysokého výkonu, intuitivního ovládání, pohodlí obsluhy, snadného použití a flexibility s přídavnými zařízeními, jakou nabízí stávající modely Bobcat L75 a Bobcat L85. Kromě toho je model Bobcat L95 vybaven nejnovějšími vylepšeními na základě zpětné vazby od zákazníků. Nový kompaktní kolový nakladač Bobcat je ideální pro širokou škálu zemědělských aplikací, jako je například práce s vidlemi na siláž a shrnování píce.

Jiří Karmazín, produktový manažer pro nakladače společnosti Doosan Bobcat, k tomu říká: „Vysoký výkon je u modelu Bobcat L95 zajištěn kombinací výkonného motoru Bobcat 75 koní, hydrauliky a maximální pojezdové rychlosti 40 km/h. Stejně jako u modelů Bobcat L75 a Bobcat L85 je konstrukce doplněna pohodlnou a prostornou kabinou v kombinaci s vysokou stabilitou a nosností a působivými vylamovacími, tlačnými a tažnými silami spolu s komplexní nabídkou příslušenství Bobcat. A vylepšený systém automatické kontroly jízdy ARC (Automatic Ride Control) chrání obsluhu před nárazy nebo nerovným terénem.“

Pro rychlejší přesun z jednoho místa na druhé může obsluha Bobcat L95 řadit z prvního na druhý rychlostní stupeň i během stání. Díky maximální rychlosti až 40 km/h lze dosáhnout větší mobility a značných úspor díky vyššímu dennímu využití stroje. Model Bobcat L95 může být vybaven také prémiovými pneumatikami 405/70 R20, které byly vyvinuty speciálně pro použití v tomto odvětví.

Výstavní plocha Bobcat na Agritechnica 2023.
Výstavní plocha Bobcat na Agritechnica 2023.

Superkompaktní teleskopický manipulátor Bobcat TL25.60 AGRI

Nový teleskopický manipulátor Bobcat TL25.60 AGRI je kompaktní a obratný, aby zajistil optimální výkon ve všech situacích. Kromě toho nabízí Bobcat TL25.60 AGRI řadu dalších výhod, které jsou zajímavé zejména pro zákazníky z oblasti zemědělství:

  • K dispozici jsou tři verze AGRI

  • Široká nabídka pneumatik

  • Pneumaticky odpružené sedadlo

Komfort je u modelu Bobcat TL25.60 AGRI na prvním místě. Prostorná kabina je snadno přístupná velkými vstupními dveřmi s ergonomickými madly. V kabině lze individuálním potřebám přizpůsobit sklopný sloupek řízení, který je k dispozici ve standardní i výsuvné verzi.

Superkompaktní teleskopický manipulátor Bobcat TL25.60 AGRI.
Superkompaktní teleskopický manipulátor Bobcat TL25.60 AGRI.

Model Bobcat TL25.60 nabízí stejnou kabinu jako některé větší modely Bobcat, což z něj činí nejprostornější kompaktní teleskopický manipulátor pro obsluhu na současném trhu. Operační systém je intuitivní, takže obsluha se rychle a bez námahy naučí používat ovládací prvky a rozložení joysticku – ideální pro nováčky i zkušené uživatele. Kromě snadného používání zajišťuje vynikající viditelnost z kabiny optimální bezpečnost při každé práci.

Bobcat E27z – špičkový výkon s nejprostornější kabinou ve své třídě

Kompaktní rýpadlo Bobcat E27z se vyznačuje vynikajícím výkonem a nejprostornější kabinou v oboru pro stroj této velikosti. Bobcat E27z je stroj s nulovým přesahem i s volitelným těžkým protizávažím, který nabízí ve své třídě nejlepší manévrovatelnost při práci v blízkosti stěn, zvýšenou všestrannou stabilitu a nižší hmotnost pro snadnější přepravu na přívěsu. S volitelným dlouhým ramenem a luxusní kabinou poskytuje Bobcat E27z výkon při kopání a pohodlí obsluhy, které je běžně k dispozici pouze u mnohem větších rypadel.

Komfort je u strojů Bobcat na prvním místě.
Komfort je u strojů Bobcat na prvním místě.

Stroj IQ – telematické řešení pro lepší údržbu a bezpečnost

Telematický systém Bobcat Machine IQ poskytuje zákazníkům Bobcatu nepřetržitý přístup k důležitým informacím o stroji na jejich chytrých telefonech nebo počítačích. Tyto informace jim umožňují optimalizovat využití strojů a plánovat zakázky s maximální ziskovostí díky minimalizaci prostojů a sledování spotřeby paliva. Oznámení o údržbě usnadňují plánování údržby: operátoři šetří čas a peníze efektivním plánováním údržby strojů a řízením prací na farmě během plánovaných odstávek.

Propojení zákazníků s daty jejich strojů nejen zvyšuje efektivitu, ale také poskytuje větší klid. Funkce Bobcat Machine IQ zvyšuje zabezpečení tím, že uživatelům umožňuje vytvářet geografická a časová omezení pro jejich stroje. Díky tomu mají jistotu, že jejich investice je chráněna pomocí přizpůsobitelných výstrah, a uživatelé jsou varováni, pokud dojde k neoprávněnému přesunu stroje.