Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Bobcat představuje novou řadu kompaktních traktorů, které cílí na údržbu pozemků, terénní úpravy, zvedání a manipulaci, zemědělství a odstraňování sněhu

Zveřejněno: 8. 2. 2023

Bobcat uvádí novou řadu kompaktních traktorů pro evropský trh. Kompaktní traktory Bobcat jsou součástí řady zařízení z oboru komunální a zahradní techniky (GME), o které společnost informovala v rámci veletrhu Bauma.

Bobcat představuje novou řadu kompaktních traktorů.

V návaznosti na úspěch na severoamerickém trhu si Bobcat si klade za cíl zařadit se mezi tři hlavní hráče v oboru GME v Evropě a do roku 2027 zdvojnásobit svůj růst na globálním trhu. Společně s kompaktními traktory zahrnuje sortiment GME v regionu EMEA profesionální sekačky a zařízení pro úpravu trávníků společně se stávajícími pásovými mininakladači a malými kloubovými nakladači.

Daniele Paciotti, produktový ředitel Bobcat GME, říká: „Bobcat nabízí tři platformy kompaktních traktorů – řady Bobcat 1000, 2000 a 4000 – zahrnující celkem devět nových modelů s výkonem od 25 po 58 koní zkonstruovaných tak, aby splňovaly potřeby našich evropských zákazníků. První dodávky kompaktních traktorů našim prodejcům jsou plánovány v následujících týdnech.“

Traktory Bobcat vhodné pro každou práci

Kompaktní traktory Bobcat jsou navrženy tak, aby přispívaly k vyšší produktivitě, všestrannosti a spolehlivosti. Bez ohledu na aplikaci pomáhají provádět práci efektivně díky své robustní konstrukci, hladkému provozu, flexibilní konfiguraci a plné kompatibilitě se širokou škálou příslušenství Bobcat.

Standardním vybavením všech traktorů Bobcat s volitelným čelním nakladačem je osvědčený systém Bob-Tach.
Standardním vybavením všech traktorů Bobcat s volitelným čelním nakladačem je osvědčený systém Bob-Tach.

Každý z devíti modelů kompaktních traktorů Bobcat se liší velikostí a výkonem motoru s možností volby mezi mechanickou a hydrostatickou převodovkou. Stroje jsou opatřeny tříbodovým závěsem se spodními teleskopickými spojovacími články nebo rychlospojkami a otevřenou stříškou (ROPS) nebo kabinou. Všechny modely nabízejí plné pohodlí v inteligentně navrženém a velkoryse vybaveném pracovním prostoru s klimatizací (v případě modelů s kabinou), odpruženým sedadlem, nastavitelným volantem, spřaženým pedálem a intuitivním ergonomickým ovládáním.

Výkon a spolehlivost nových kompaktních traktorů Bobcat, při jejichž výrobě jsou uplatňovány vysoké výrobní standardy očekávané u všech strojů Bobcat, se již několik let osvědčují na americkém trhu. A pokud jde o údržbu, rozsáhlá servisní síť společnosti Bobcat poskytuje zákazníkům podporu, kterou potřebují.

Skutečně multifunkční a konfigurovatelní pomocníci

Celkem devět modelů nabízí široký výběr chytrých aplikačních řešení a lze je vybavit přípojkami a vývodovými hřídeli vpředu, uprostřed a vzadu. Mezi dostupné funkce patří nezávislý vývodový hřídel PTO, auto-PTO, tempomat PTO, tempomat HST či kontrola záběru příslušenství (draft control) zajišťující optimální produktivitu a provozuschopnost.

Každý model traktoru Bobcat je standardně dodáván s pohonem všech čtyř kol.
Každý model traktoru Bobcat je standardně dodáván s pohonem všech čtyř kol.

Standardním vybavením všech strojů s volitelným čelním nakladačem je osvědčený systém Bob-Tach, který uživatelům umožňuje snadný přechod mezi různými druhy příslušenství Bobcat pro různé pracovní činnosti a přináší tak zákazníkům větší hodnotu a všestrannost použití. Spotřeba paliva je díky funkci Eco PTO omezena na minimum a spřažený pedál zajišťuje optimální jízdní výkon tříválcového motoru.

Každý model traktoru Bobcat je standardně dodáván s pohonem všech čtyř kol. Zákazníci jej mohou snadno aktivovat, kdykoli to jejich práce vyžaduje a spolehnout se na vynikající výkon a trakci i v těch nejnáročnějších pracovních podmínkách.

Filozofie Bobcat je nadále uplatňována pro všechna schválená příslušenství, včetně homologace, certifikace, technického schválení a řešení Plug&Play pro celou řadu příslušenství montovaných vpředu, uprostřed či v zadní části stroje.

Každodenní údržba traktoru Bobcat je usnadněna díky jednodílnému krytu motoru. Rozsáhlá prodejní síť Bobcat znamená, že zákazníci se mohou spolehnout na jediné kontaktní místo, na němž získají odborné poradenství, včasný servis i dostupné díly pro své stroje a příslušenství. Kromě příslibu vynikající provozuschopnosti a možností údržby je na každý traktor poskytována záruka na 24 měsíců / 2000 hodin provozu.