Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Bobcat rozšiřuje výrobu o nový závod v Mexiku

Zveřejněno: 15. 11. 2023

Doosan Bobcat, globální výrobce kompaktních strojů, inovací a řešení pro pracoviště, oznámil záměr rozšířit svou působnost o nový výrobní závod v mexickém Monterrey. Zahájení výroby je plánováno na začátek roku 2026.

Bobcat rozšiřuje výrobu o nový závod v Mexiku.

Investice v plánované výši téměř 7 miliard korun (zhruba 280 milionů eur) rozšíří stávající globální působnost značky Bobcat a vytvoří další výrobní kapacity a výrobní možnosti pro vybrané modely kompaktních pásových a smykem řízených nakladačů. Očekává se, že nový závod vytvoří v regionu dalších 600 až 800 pracovních míst.

„Jako globální společnost s výrobními závody, kancelářemi, prodejci a zákazníky po celém světě jsme zaznamenali obrovský růst a zvýšenou poptávku po našich strojích,“ řekl Scott Park, generální ředitel společnosti Doosan Bobcat. „Jsme rádi, že můžeme pokračovat v rozšiřování naší působnosti, abychom uspokojili poptávku po produktech Bobcat po celém světě.“

Výrobní závod o rozloze 65 000 m2 má navýšit výrobní kapacitu kompaktních nakladačů Bobcat v Severní Americe o 20 %. V objektu budou prostory pro svařování, lakování a montáž a také sklad a kancelářské prostory. Továrna bude obsahovat nejmodernější technologie s důrazem na kvalitu, přesnost a energetickou účinnost. V Monterrey se budou vyrábět kompaktní nakladače pro severoamerickou distribuci. Bobcat má po celém světě další závody, které rovněž vyrábějí kompaktní nakladače, jeden z největších je i ve středočeské Dobříši.

„Přidání závodu v Monterrey v Mexiku umožní v Severní Americe uspokojit rostoucí poptávku zákazníků a umožňuje našim evropským výrobním závodům Bobcat v Dobříši v České republice zaměřit se na místní výrobu produktů pro region EMEA a uspokojit zde rostoucí poptávku. V celosvětovém měřítku bude Bobcat lépe sloužit zákazníkům díky rozšíření našich výrobních kapacit a zkrácení dodacích lhůt,“ řekl Gary Hornbacher, prezident společnosti Doosan Bobcat pro region Evropy, Středního východu a Afriky (EMEA).

Tato nová lokalita byla vybrána po rozsáhlé analýze a zvážení možností rozšíření stávajících závodů Bobcat spolu s potenciálem dalšího rozvoje po celém světě. Monterrey bylo vybráno mimo jiné pro svůj dobře zavedený průmyslový sektor, kvalifikovanou pracovní sílu, blízkost USA, nákladovou konkurenceschopnost a silné podnikatelské prostředí.