TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Bobcat vstupuje na evropský trh s kolovými nakladači. Podívejte se na první modely, které se budou vyrábět v Dobříši a USA

Zveřejněno: 8. 12. 2020

Bobcat vstupuje na evropský trh s kompaktními kolovými nakladači (CWL) a malými kloubovými nakladači (SAL). Cílem tohoto kroku je rozšíření produktového portfolia nakladačů a posílení pozice společnosti jako světového lídra v oblasti kompaktních strojů.

Nový malý kloubový nakladač (SAL)

Společnost Bobcat rozšiřuje své portfolio nakladačů, aby zákazníkům poskytla větší výběr produktů Bobcat pro práci v sektorech stavebnictví, půjčoven, zemědělství, terénních úprav, silničních pracích, manipulaci s materiálem a mnoha dalších průmyslových odvětvích.

V současnosti je nabídka nakladačů Bobcat v Evropě založena na smykem řízených nakladačích (SSL), kompaktních pásových nakladačích (CTL), mini pásových nakladačích (MTL) a teleskopických nakladačích (TL). Nyní společnost Bobcat rozšiřuje sortiment o kompaktní kolové nakladače (CWL) a malé kloubové nakladače (SAL).

Nové kompaktní kolové nakladače (CWL) z Dobříše

Bobcat vstupuje na trh kompaktních kolových nakladačů se dvěma modely: L65 a L85. Modely L65 a L85 CWL nakladačů jsou navržené a vyráběné v závodě Bobcat v Dobříši a stanovují pro segment stavebnictví a pronájmu nové měřítko výkonnosti na trhu. CWL společnosti Bobcat jsou zaměřeny hlavně na trh stavebních strojů a pro půjčovny, ale jsou také ideální pro stavby, rekonstrukce a údržbu silnic, odklízení sněhu a mnoho dalších aplikací.

Řada kompaktních kolových nakladačů
Řada kompaktních kolových nakladačů

Jiří Karmazín, produktový manažer pro nakladače, Doosan Bobcat EMEA, říká: „S našimi novými kolovými nakladači zvládnete jakoukoli práci díky kombinaci výkonného motoru Bobcat a vyváženého hydraulického systému. Bobcat CWL lze také přizpůsobit různým aplikacím pomocí široké škály originálního příslušenství. Kompaktní kolové nakladače budeme v Dobříši vyrábět lety ověřenými postupy z našich jiných řad nakladačů a z osvědčených komponent od renomovaných dodavatelů.“

Nové malé kloubové nakladače (SAL)

Bobcat také vstupuje na trh malých kloubových nakladačů se dvěma modely, L23 a L28, navrženými a vyráběnými v závodě v Bismarcku v Severní Dakotě v USA. Tradiční atributy vysokého výkonu v malé velikosti, obratnosti a všestrannosti jsou u nových SAL nakladačů Bobcat doplněny nižším tlakem na povrch a zvýšenou nosností u strojů s nízkou hmotností. Tím vším se vyznačují pohodlná a snadno ovladatelná vozidla, která lze také snadno přepravovat na přívěsu.

Nakladače Bobcat SAL jsou velmi šetrné k terénu díky svému kloubu, který umožňuje, aby zadní pneumatiky při zatáčení kopírovaly dráhu předních pneumatik. Navíc režim bezpečné jízdy po trávníku omezuje prokluz kol. Díky tomu jsou ideální pro terénní úpravy, lehké stavby, zemědělství a projekty údržby, kde je omezený prostor a je vyžadována maximální šetrnost k povrchu.

Řada malých kloubových nakladačů
Řada malých kloubových nakladačů

John Chattaway, produktový manažer pro nakladače, Doosan Bobcat EMEA, říká: „Vysoká zdvihací kapacita, kterou nabízejí nové nakladače SAL, v porovnání se svou hmotností, je ideální pro zvedání a přepravu materiálu ve stísněných prostorech. Výsuvný výložník na L28 dále zjednodušuje rozložení zatížení, čemuž rovněž pomáhá zlepšený výhled po celém obvodu. Možnosti protizávaží umožňují přizpůsobit nakladače SAL tak, aby uživatelům poskytli kapacitu, kterou potřebují pro konkrétní aplikaci.“

Podrobnější specifikace řad CWL a SAL budou odhaleny ke dni zahájení prodeje, které je plánováno na začátek roku 2021.

Bobcat novinky představil on-line

Autor: Pavel Svoboda
Foto: Bobcat

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.