TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 19.3. – svátek slaví Josef

Carraro Agritalia uvádí na trh novou řadu speciálních traktorů Compact

Zveřejněno: 18. 7. 2019

Italský výrobce náprav a speciálních traktorů Carraro uvádí na trh nové traktory řady Compact o výkonu 45, 50 a 55 kW. Traktory jsou k dispozici ve verzi V o šířce 1005 až 1340 mm a verzi VLB o šířce 1360 až 1460 mm.

Speciální úzkorozchodové traktory Carraro Compact

Traktory jsou osazeny tříválcovým motorem Deutz TCD o zdvihovém objemu 2,2 l, který splňuje nejnovější emisní normu Stage V. Nová řada traktorů včetně náprav a převodovek je navržena a vyrobena v italském výrobním závodě Agritalia v Rovigu.

Použita je převodovka s 24 rychlostmi vpřed a stejným počtem vzad a dovoluje maximální silniční rychlost 30 km/h pro verzi V a 40 km/h pro verzi VLB. Dále může být použita převodovka 12 x 12 nebo 24 x 12.

Do standardní výbavy patří dvourychlostní PTO (540/540 eco), k dispozici je i další dvourychlostní provedení (540/1000). V traktorech standardně nalezneme i dvojité hydraulické čerpadlo - 50 litrů + 30 litrů. Kapacita zadního závěsu činí 1 800 kg.Traktory jsou k dostání ve verzi cabrio nebo s kabinou a filtrací kategorie 2 nebo 4.

Verze ‚V‘ a ‚VLB‘, respektive rozměry, dovolují provozovat traktory mezi úzkými řádky vinic a sadů. Nejužší ze všech je model Carraro Compact V, který se vyznačuje minimální šířkou pouhých 1 005 milimetrů, což je rekordní hodnota pro tuto kategorii, díky čemuž je extrémně konkurenceschopná ve vinicích nové generace (tzn. velmi úzké řádky).

Verze Carraro Compact VLB je zase vhodná pro průjezdy pod plachtami či střechami, je to totiž velmi nízká. Ve srovnání s ostatními modely má snížený ochranný rám, sedačku řidiče a kapotu.

Jeden model z této řady soutěží o titul Traktor roku 2020 v kategorii Best of Specialized. Carraro vyrábí speciální traktory na zakázku pro celou řadu jiných výrobců jako je např. John Deere, Massey Ferguson, Deutz, Case, Claas, Valtra, Renault. První speciální traktor pod značkou Carraro byl minulý rok prodán v České republice. Výrobce se také nedávno pochlubil výsledky dosažených v loňském roce.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Carraro

Tématické tagy