Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Case IH Versum CVXDrive: Výhody plynulé převodovky v kompaktních rozměrech

Zveřejněno: 24. 3. 2019

Nové modely Versum CVXDrive od Case IH jsou navrženy jako prémiové stroje. Nabízejí vybavení a komfortní vlastnosti velkých traktorů, přesto jsou snadno ovladatelné. Nejmenší traktory s plynulou převodovkou naleznou uplatnění v mnoha typech zemědělských podniků.

Kabina obsahuje podobné ovládání, jakým se ovládají větší traktory Case IH. Ve výbavě je vždy známá multifunkční ovládací loketní opěrka Case IH.

Nová modelová řada kompaktních traktorů Versum CVXDrive od Case IH si odbyla světovou premiéru na veletrhu SIMA v Paříži. Tam získala i prestižní ocenění Stroj roku 2019. Jeden model jsme mohli také vidět na nedávném agrárním veletrhu Agrotech v Polsku. Řada Versum CVXDrive výkonově patří mezi již vyráběné traktory řady Luxxum a Maxxum. Řada Versum zahrnuje čtveřici traktorů o výkonu od 100 do 140 koní - Versum 100 CVXDrive, Versum 110 CVXDrive, Versum 120 CVXDrive a Versum 130 CVXDrive (označení modelu udává jmenovitý výkon při 2200 ot/min).

Case IH uvádí, že jsou traktory určené pro smíšené farmy a střední až velké chovatele hospodářských zvířat, zemědělce a poskytovatele služeb, kteří hledají kompaktní traktor s plynulou převodovkou.

Motor s technologií HI-eSCR2 a převodovka CVXDrive

Všechny modely Versum jsou poháněny motorem FPT o objemu 4,5 l, který díky nejmodernější technologii HI-eSCR2 splňuje nejnovější emisní normu. Patentovaná technologie HI-eSCR2 je součástí dokonale integrovaného systému následného zpracování výfukových plynů, který obsahuje také oxidační katalyzátor (DOC) a systém vstřikování AdBlue. Tento systém je bezúdržbový.

Převodovka CVXDrive je určena pro traktory, které se pohybují často po silnici a pro určité práce v terénu (sečení, lisování, lehké zpracování půdy). Traktory s touto převodovkou dokážou vyvinout rychlost až 40 km/h. Toho lze dosáhnout funkcí Eco při snížených otáčkách motoru. Elektronická řídicí jednotka převodovky zajišťuje rychlé zrychlení a maximální účinnost při všech rychlostech. Převodovka CVXDrive je také vhodná pro specifické aplikace, kde může být výhodné oddělit otáčky motoru od rychlosti vozidla. Automaticky též snižuje otáčky motoru, když je potřebný výkon. Zastavit traktor je možní i bez použití provozní brzdy.

Do konstrukce traktoru je možné integrovat přední a zadní vývodový hřídel a přední závěs. Přední vývodový hřídel má standardní otáčky 1 000 ot/min. Zadní poskytne: 540/540E/1 000 nebo (na přání) 540E/1 000/1 000E.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Case IH

1) čerpáno z tiskové zprávy

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.