Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Cattle and Crops je velice povedou hrou z prostředí farmy. Za chvíli bude největší konkurencí pro Farming Simulator

Zveřejněno: 5. 12. 2020

Cattle and Crops je už několik let k dispozici prostřednictvím Steamu. Nyní ale na trh přichází plná verze hry. Simulátoru Cattle and Crops momentálně chybí spousta obsahu, není pořádně dodělaný, a tak logicky ztrácí na opěvovaný Farming Simulator. To vše ale muže být do budoucna jinak.

Pokud hledáte hru, která si zakládá na realističnosti, tak byste měli svou pozornost směřovat ke Cattle and Crops

V poslední době narůstá zájem o hry z prostředí farmy. Technologie a grafika jde každým rokem dopředu, a to je vidět i na výsledném vzhledu simulátorových her. Jednou z farmářských her je Profesional Farmer: Cattle and Crops, která je velice dobře graficky zpracovaná. Tato hra je z dílny nezávislé společnosti pro vývoj her Masterbrain Bytes GmbH & Co. KG se sídlem v německých Brémách. Tento tým má vzdělání v zemědělství a skládá se ze zkušených vývojářů motorů, herních designérů a profesionálních umělců ve 3D prostředí. Hra Cattle and Crops bude přejmenována na Professional Farmer.

Cattle and Crops je jejich první oficiální herní projekt, ale členové týmu Masterbrain Bytes mají dlouholeté zkušenosti s vývojem a modifikacemi her.

Masterbrain Bytes byl založen speciálně za účelem vývoje a rozvoje her s hlavním příběhem zabývajícím se chovem dobytka a pěstování zemědělských plodin. Nakonec oni sami jsou jen hráči. Tuto hru vyvíjí, protože ji chtějí sami hrát.

Seznam strojů nesahá ostatním podobným hrám ani po kotníky, ale pocit, že prožíváte život farmáře, je zde nejsilnější. Chtělo by to spojit vozový park a technickou stránku hry Farming Simulatoru a Cattle and Crops se sociálními aspekty a uvěřitelným postupem z hry Farmer's Dynasty. To by pak mohla být dokonalá farmářská hra! Jednou z partnerských firem Cattle and Crops je Claas.

Fyzika je hlavní předností

Hlavní předností Cattle and Crops je rozhodně propracovaná fyzika ve hře, která je ještě lepší než u Farming Simulatoru 19. Farming Simulator 19 je nejlepším dílem série, který se ale moc neposouvá právě v oblasti fyziky. Ano, všechno, co se hýbat má, se hýbe, ale jakmile dojde na kontakt vozidel s polem, uvěřitelnost je rázem pryč. Traktory jedou po tvrdém povrchu, ať je sucho, nebo liják, snaží se po něm poskakovat jako ve skutečnosti, ale vy jim to prostě nebaštíte. Tvůrci Cattle and Crops si dali za cíl tohle napravit a připravili velice realistickou fyziku jednak vozidel a jednak povrchu, po kterém jezdí sem a tam. V bahně zůstávají realistické stopy. Je naprosto normální sledovat, jak se kola výkonné bestie noří do země, obalují bahnem a vy zapadnete. Možná se to zdá jako maličkost, ale přeci jen, bahno v simulátoru farmaření sehrává velkou roli.

Podporované operační systémy

Hra Cattle and Crops zabývající se chovem dobytka a pěstování zemědělských plodin je k dispozici pro operační systém Windows 7 / 8 / 10, Linux a novější Mac OS X. V současné době se společnost Masterbrain Bytes zaměřuje hlavně na stolní počítače a notebooky. Podpora PS4 zatím není, ale do budoucna není nic vyloučeno.

Protože se hra stále vyvíjí, mohou se změnit následující požadavky. Bude však zapotřebí splňovat požadavky: CPU: Dvoujádrový procesor Intel 2 GHz nebo podobný AMD, Paměť: 4 GB RAM, Grafická karta: GeForce GTX 460 / ATI Radeon 6700 HD nebo vyšší (s 1 GB VRAM nebo vyšší ), Připojení k internetu (aktualizace, opravy, multiplayer).

Funkce hry Cattle and Crops

• Simulace – Detailní vozový park a realistické techniky sklizně.

• Řízení – Vaši zaměstnanci vám pomohou postarat se o vaši farmu, vaše zvířata a váš majetek.

• Vegetace – Růst a zdraví rostlin v závislosti na různých podmínkách půdy.

• Počasí – Pokročilý systém počasí ovlivňující vaše zemědělské strategie.

• Značky – Podporovány jsou zatím jen někteří licenční partneři z oboru zemědělství.

• Multiplayer – Připojíte se ke svým přátelům při dobývání mapy (v budoucnu).

• Podpora moddingu – Vylepšete hru svými vlastními vozidly a mapami.