Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Claas působí ve Francii 100 let. Slavnostně otevřel nový areál s cílem přilákat mladé talenty

Zveřejněno: 3. 8. 2021

Před nedávnem mohl Claas oficiálně otevřít svůj nový kampus v Ymeray. Z důvodu pandemie přivítal Frédéric Verbitzky na akci pouze některé hosty. Nicméně více než 2000 hostů bylo pozváno, aby tuto událost sledovalo virtuálně.

Komplex se skládá ze čtyř součástí. Zdroj foto – tisková zpráva Claas

Oslavy se účastnilo asi 60 lidí, kteří dodržovali přísná hygienická pravidla z důvodu pandemie. Vedle Cathrina Claas-Mühlhäuser, předsedkyně výboru akcionářů, byl přítomen také Thomas Böck, výkonný ředitel skupiny Claas, Martin Von Hoyningen-Huene, nový vedoucí obchodního oddělení pro traktory, také zástupci obchodní a průmyslové komory a zemědělské komory, úředníci a delegáti, členové výkonné rady Claas, Francie, partneři Claas, Financial Services a Claas, Réseau Agricole a samozřejmě zástupci sítě prodejců Claas, ve Francii, stejně jako architekt a zástupci stavebních společností.

Multifunkční komplex, který je ve světě francouzského strojírenství jedinečný

S kampusem Claas, ve Francii vytvořila skupina Claas, a dceřiné společnosti ve Francii zcela inovativní zařízení. Tento multifunkční komplex sdružuje téměř všechny profese na jednom místě, které pracují pro značku Claas, a její zákazníky v zemědělství.

Oslavy se účastnilo asi 60 lidí, kteří dodržovali přísná hygienická pravidla z důvodu pandemie. Zdroj foto – tisková zpráva Claas
Oslavy se účastnilo asi 60 lidí, kteří dodržovali přísná hygienická pravidla z důvodu pandemie. Zdroj foto – tisková zpráva Claas

Komplex se skládá ze čtyř součástí: Showroom o rozloze 650 m² („Technoparc“), který bude sloužit jako výstavní hala strojů, recepce a televizní studio. Centrála administrativních a manažerských kanceláří Claas, Francie, Claas, Financial Services a Claas, Réseau Agricole SAS. Školící centrum Claas, Academy, které ročně přivítá 2500 účastníků. V osmi halách a školicích místnostech najdou technici a prodejní pracovníci ideální podmínky k prohlubování znalostí o traktorech, samojízdných sklízecích mlátičkách, lisech, teleskopických nakladačích a nových technologiích. Logistickou platformu, která uskladňuje náhradní díly a prodává je 250 servisním prodejcům sítě Claas, Service ve Francii.

Technologické okénko

Catrina Claas-Mühlhäuser, předsedkyně výboru akcionářů, odhalila před hlavní budovou velkou sochu slavného uzlovače – tímto vynálezem se odstartoval příběh skupiny Claas. Její dědeček August Claas zaregistroval v Německu dne 18. května 1921, takže přesně před 100 lety, patent na tento vynikající vynález. Francie ve skutečnosti udělila patent 17. května, den před patentovým úřadem v Berlíně. Socha tak představuje počátky společnosti a úzké propojení společnosti Claas, s francouzským trhem, který letos slaví 100. výročí.

Catrina Claas-Mühlhäuser. Zdroj foto – tisková zpráva Claas
Catrina Claas-Mühlhäuser. Zdroj foto – tisková zpráva Claas

Magnet pro strojírenské obory

Frédéric Verbitzky, prezident Claas Francie, využije nové možnosti této lokality, aby se areál Claas ve Francii stal centrem přitažlivosti. Zemědělci by měli mít možnost poznat a vyzkoušet nejvýkonnější stroje na trhu i nejnovější technologie. Cílem kampusu Claas je posílit image odvětví zemědělských strojů s cílem přilákat do zemědělství mladé talenty. Uprostřed země, ale jen asi 50 km od metropole Paříž : areál Claas má ideální polohu k otevření nové kapitoly v historii zemědělství ve Francii.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Claas

1) z podkladů Claas

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.